ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος με όρους ο 54χρονος για τις 6.200 δόσεις λευκού θανάτου

ελεύθερος-με-όρους-ο-54χρονος-για-τις-6-200-δ-273630

Απέδειξε με έγγραφα ότι έχει εθισμό στις ναρκωτικές ουσίες

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 54χρονος αγρότης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στον Βόλο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, καθώς κατελήφθη να κατέχει 640 γραμμάρια ηρωίνης.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε στον ανακριτή Βόλου ότι διακινεί ηρωίνη και επικαλέστηκε έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι έχει εθισμό στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ισχυρίστηκε ότι είχε κρυμμένη την ποσότητα από κοινού με άλλον τοξικομανή.

Παρά τις χιλιάδες δόσεις «λευκού θανάτου», που είχε στην κατοχή του ο 54χρονος, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει ότι όταν υπάρχει εθισμός στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, μετατρέπεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ετσι μετά την απολογία του στον ανακριτή ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την ηρωίνη, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν από την κατοχή του ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης βάρους 33,7 γραμμαρίων, μικροποσότητες ναρκωτικών δισκίων και αποξηραμένης κάνναβης, δύο φιαλίδια με σκόνη αγνώστου συνθέσεως βάρους 61,1 γραμμαρίων, ποσότητα αφορολόγητου καπνού βάρους 492 γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Η σύλληψη του 54χρονου έγινε σε επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, μετά από πληροφορίες που υπήρχαν ότι διακινεί ηρωίνη σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη στην κατοχή του το ποσό των 3.945 ευρώ, που ο κατηγορούμενος κλήθηκε να δικαιολογήσει και προσκόμισε φορολογικά στοιχεία από την αγροτική του δραστηριότητα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου