ΤΟΠΙΚΑ

Δρομολογούνται προσλήψεις στο ΕΚΑΒ

δρομολογούνται-προσλήψεις-στο-εκαβ-274505

Συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ με τους εργαζόμενους στον Βόλο

Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και καινούργιο στόλο, αλλά και η αλλαγή του Οργανισμού ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, απασχόλησε χθες τη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι του παραρτήματος Μαγνησίας με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου, ο οποίος ξεκίνησε χθες την επίσκεψή του στη Θεσσαλία από τον Βόλο. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ μετέφερε θετικά νέα. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται προσλήψεις.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είπε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, καθώς το ΕΚΑΒ εκτός από την επείγουσα νοσοκομειακή φροντίδα καλύπτει και τα κενά του υγειονομικού συστήματος. Μέσω του ΕΚΑΒ γίνονται διακομιδές από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, από Νοσοκομεία σε Κέντρα Αποκατάστασης, από Κέντρα Υγείας.

Σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα γίνει μία εισήγηση από εμάς για τις ανάγκες που υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο και στο πλαίσιο των προσλήψεων που θα γίνουν γενικά στον χώρο της Υγείας θα αποφασιστεί και ο αριθμός των προσλήψεων στο ΕΚΑΒ», επισήμανε παρέχοντας ενημέρωση για τις προσλήψεις.

Παράλληλα για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ τόνισε ότι σε προτεραιότητα είναι επίσης η ανανέωση του στόλου και η αλλαγή του Οργανισμού.

«Χρειαζόμαστε σε ένα μεγάλο βαθμό ανανέωση του στόλου μας, η οποία γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς μέσω διαγωνισμών, καθώς οι εταιρείες ασκούν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους, για να διασφαλίσουν τα καθήκοντά τους. Αυτό είναι ένα επίσης σημαντικό θέμα που μας απασχολεί καθώς οι διαγωνισμοί γίνονται μέσω περιφερειακών προγραμμάτων δεν γίνονται από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον Οργανισμό του ΕΚΑΒ, τέλος, είπε ότι «παραμένει σε ισχύ από το ’99. Μετά την ενοποίηση που είχαμε εδώ και δύο μήνες με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, που απορροφήθηκε από το ΕΚΑΒ, θα φτιαχτεί ένας σύγχρονος οργανισμός για να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις των κοινωνιών αλλά και της εποχής μας».

Υπόψιν του κ. Παπαευσταθίου τέθηκαν όλα τα αιτήματα που έχει ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά για υπηρεσιακά θέματα και δόθηκαν απαντήσεις ή σε άλλα δρομολογήθηκε διαδικασία επίλυσής τους για την εύρυθμη λειτουργία του τομέα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ θα επισκεφτεί σήμερα τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου