ΤΟΠΙΚΑ

Η Μπέτυ Μπαζιάνα εκλέγεται Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

η-μπέτυ-μπαζιάνα-εκλέγεται-καθηγήτρι-274538

Καθηγήτρια πανεπιστημίου και επισήμως αναμένεται να εκλεγεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία εργάστηκε τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος στο ΕΜΠ, έχει αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα για τη θέση της επίκουρης καθηγήτριας στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο γίνεται αυτοδύναμο τμήμα μετά τη συγχώνευση με το ΤΕΙ και την πρόσληψη τεσσάρων επίκουρων καθηγητών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, η εισήγηση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής είναι ομόφωνη, καθώς η κ. Μπαζιάνα φαίνεται να έχει τα περισσότερα προσόντα, ενώ δεν ήταν πολλοί αυτοί που διεκδίκησαν τη θέση.

Την τελική απόφαση θα πάρει 11μελής επιτροπή, στην οποία πάντως θα συμμετέχει και πανεπιστημιακός από το ΠΑ.ΠΕΙ. που προ τριετίας συμμετείχε και στην επιτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες που είχε συστήσει ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς.

Για να μονιμοποιηθεί στη θέση του επίκουρου καθηγητή πρέπει να παρέλθει τριετία, ενώ ο διορισμός μπορεί να ανακληθεί με απόφαση υπουργού.

Η κ. Μπαζιάνα είναι καθηγήτρια Πληροφορικής με σπουδές στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών και διδακτορικό στο ΕΜΠ. Δίδαξε αρχικά σε γυμνάσιο, στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία και αποσπάστηκε ως συμβασιούχος στο ΕΜΠ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου