Σύμπραξη 55 φορέων της Μαγνησίας για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-10, 11:17:40
Σύμπραξη 55 φορέων της Μαγνησίας για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι πενήντα πέντε φορέων της Μαγνησίας, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια, Συνεταιρισμούς, Πολιτιστικούς και Εκπαιδευτικούς Συλλόγους και Οργανισμούς πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,.

Η σύσκεψη αφορούσε την μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και την Εθνική Παλιγγενεσία, που θα εορταστεί το 2021 και σηματοδοτούσε την προσπάθεια που ξεκινά ήδη από τώρα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος του συντονισμού όλων των Θεσμικών φορέων, Πολιτιστικών Συλλόγων Οργανισμών που δραστηριοποιούνται στα όρια της τοπικής Εκκλησίας, με σκοπό να εργαστούν από κοινού, συντεταγμένα και δυναμικά, προκειμένου να αναδείξουν τα τοπικά ιστορικά δεδομένα, που αφορούν στην μεγάλη υπόθεση της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ανέλυσε το όραμά του για τον συντεταγμένο εορτασμό της μεγάλης επετείου στον τόπο μας, γεγονός που απαιτεί έγκαιρο προγραμματισμό και αγαστή συνεργασία. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η τοπική Εκκλησία αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία, για να ενώσει δυνάμεις και όχι να καπελώσει τους επιμέρους φορείς, προκειμένου η Μαγνησία να επιδείξει και να προβάλει αυτό που διαθέτει και μπορεί το 2021.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, της οποίας ο ίδιος προεδρεύει, από πολλών ετών ήδη εργάζεται συστηματικά για την ανάδειξη της ιστορικής αυτής επετείου, με δράσεις όπως η διοργάνωση δέκα Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων, οι διενέργεια σχετικών πανελλαδικών μαθητικών διαγωνισμών, εκδόσεις κ.ο.κ.

Ακολούθως, τον λόγο πήραν πολλοί εκπρόσωποι φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, οι οποίοι επαίνεσαν την ιερά Μητρόπολη για την εξαιρετική πρωτοβουλία και συμφώνησαν για την από κοινού πορεία ενόψει του 2021, καταθέτοντας ήδη από τώρα προτάσεις, για εξαιρετικής ποιότητας και πρωτοτυπίας εκδηλώσεις, οι οποίες, όταν λάβουν την τελική τους μορφή, θα ενταχθούν στο κοινό πρόγραμμα, που θα δημοσιοποιηθεί περί το φθινόπωρο του επερχόμενου έτους 2020.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=