ΤΟΠΙΚΑ

Αυτός είναι ο κόσμος των Δεινοσαύρων

αυτός-είναι-ο-κόσμος-των-δεινοσαύρων-275336

Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ, ύψους έξι μέτρων, και η παρέα του με κίνηση και ήχο μεταφέρουν τους επισκέπτες 154 εκατ. έτη πίσω στον χρόνο

Ταξίδι πίσω στον χρόνο, πριν από 154 εκατομμύρια χρόνια, τότε που στη Γη κυριαρχούσαν οι προϊστορικοί δεινόσαυροι, συνιστά η επίσκεψη στο θεματικό πάρκο της πλατείας Πανεπιστημίου, «Γιγάντιοι Δεινόσαυροι στον Βόλο». Το θεματικό πάρκο που λειτουργεί στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, συνιστά μια συναρπαστική βιωματική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους που έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε γνωριμία με τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους του μεσοζωικού αιώνα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οικοδέσποινα η ηθοποιός Μαρία Μαργαρίτη στον ρόλο της παλαιοντολόγου με το… δεινοσαυρικό όνομα «Αστερόσαυρα». Υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στη μηχανή του χρόνου, με πιλότο τον «Μήτσο» ο οποίος πετώντας ανάμεσα από αστεροειδείς και… ερωτευμένους ιπτάμενους δεινόσαυρους, ταξιδεύει εκατομμύρια χρόνια πίσω μέχρι να προσγειωθεί στο προϊστορικό… Jurassic Park.

Αβγά δεινοσαύρων και ένας σκελετός είναι τα πρώτα εκθέματα με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επισκέπτες στο πάρκο που είναι διακοσμημένα με στοιχεία της προϊστορικής περιόδου.

Ο Διλοφόσαυρος και ο Ιγκουανόδοντας είναι οι πρώτοι δεινόσαυροι που βλέπει ο επισκέπτης, αποκομίζοντας και τις πρώτες πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση των φοβερών αυτών πλασμάτων πάνω στη γη.

Η «Βιβόσαυρα», κατά κόσμον Βιβή Νικολοπούλου- ηθοποιός παίρνει τη σκυτάλη για να συστήσει τους ταξιδιώτες του χρόνου με τον Αγκυλόσαυρο, τον Καρνόταυρο, τον Γουερχόσαυρο, τον Διπλόδοκο με τη μακριά ουρά που παρασέρνει τους πάντες στο πέρασμά του και τον Τρικεράτοπα, πριν η ξενάγηση μεταφερθεί μαζί με τη εμψυχώτρια Μαριάννα Χρυσοβέργη στο εξωτερικό μέρος όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τον Βραχιόσαυρο, με τον πανύψηλο λαιμό που θυμίζει ελέφαντα τον Βαρυόνυξ, τον πανέξυπνο Βερολιράπτορα που βρίσκεται σε κλουβί για να μην ξεφύγει, αλλά και τον… παρεξηγημένο Οβιράπτορα, που το όνομά του σημαίνει «κλέφτης αυγών», όμως δεν ήταν…

Συνολικά 18 προϊστορικά ζώα, διαφόρων μεγεθών, άλλα σαρκοφάγα άλλα φυτοφάγα εξιτάρουν την φαντασία μικρών και μεγάλων, πριν ανοίξει η ξεχωριστή αίθουσα για να ξεπροβάλλει ο εντυπωσιακός δεινόσαυρος κολοσσιαίων διαστάσεων, ο βασιλιάς των δεινοσαύρων, ο Τυραννόσαυρος Ρεξ. Με ύψος έξι μέτρων, κίνηση και ήχο, ο Τυραννόσαυρος Ρεξ στέκεται… απειλητικά πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών που… γλιτώνουν την τελευταία στιγμή μπαίνοντας στη διπλανή αίθουσα για να ξεφύγουν με ένα τζιπ Renegate και να επιστρέψουν στη σύγχρονη εποχή, αναζητώντας απολιθώματα δεινοσαύρων σε ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά.

Όλα τα εκθέματα είναι ρομποτικά, με κινήσεις, χρώματα, υφές και ήχους που σε συνδυασμό με τη διακόσμηση του χώρου, δημιουργούν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται στον πραγματικό κόσμοπου ζουν αυτά τα εντυπωσιακά προϊστορικά ζώα.

Θεματική έκθεση με κύρος

Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει την υπογραφή και την επιμέλεια του Daming Zhong, κορυφαίου παλαιοντολόγου, ο οποίος την έχει σχεδιάσει βασιζόμενος στην εμπειρία του ως παλαιοντολόγος στο Μουσείο Ζνγκόγκ, το τρίτο μεγαλύτερο μουσείο δεινοσαύρων στον κόσμο.

Το πάρκο θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου.

Εως τις 23 Δεκεμβρίου το ωράριο έχει ως εξής: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 13:00 και 17:00 – 20:30 και Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00 και 17:00 – 20:30.

Από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου θα λειτουργεί καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο από τις 10:00 έως τις 20:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου