ΤΟΠΙΚΑ

Χώρος για απόρους στον Βόλο από την «Κουζίνα αλληλεγγύης»

χώρος-για-απόρους-στον-βόλο-από-την-κο-275441

Στη δημιουργία νέου χώρου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ατομικής υγιεινής απόρων, προχωράει η «Κουζίνα αλληλεγγύης», ενώ παρέθεσε χθες το καθιερωμένο, γιορτινό τραπέζι αγάπης, στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Διακόσιες μερίδες φαγητού διανεμήθηκαν σε άπορους, αλλά και διερχόμενους, από την «Κουζίνα αλληλεγγύης» και ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την συμμετοχή της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Βόλου.

Η συνεργασία της Κουζίνας αλληλεγγύης, που προσφέρει 150 μερίδες φαγητού σε απόρους, με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που αναπτύσσονται, εκατέρωθεν.

Είκοσι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετείχαν, για μια ακόμη χρονιά, στην προσπάθεια, παρασκευάζοντας ποικιλία εδεσμάτων, τα οποία πρόσφεραν, στην συνέχεια, στους διερχόμενους, μαζί με την «Κουζίνα αλληλεγγύης».

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη συνεργασία, ο τριτοετής φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Στέργιος Τσαρούχας, ανέφερε ότι «γνωρίσαμε το έργο της «Κουζίνας αλληλεγγύης» και συμμετέχουμε για τρίτη χρονιά στην προσφορά του εορταστικού γεύματος αγάπης, γιατί θέλουμε να ανοιχτούμε στην τοπική κοινωνία», είπε.

Την χθεσινή δράση στήριξαν με την παρουσία τους μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Βόλου, με τον Αντώνη Βογιατζή να υπογραμμίζει ότι «στηρίζουμε κάθε χρόνο αυτή την δράση, γιατί είναι κάτι όμορφο και καλό προς τους πολίτες και χαιρόμαστε να παίρνουμε μέρος κι εμείς σαν ομάδα», είπε.

Ο νέος χώρος

Με αφορμή την χθεσινή δράση, η υπεύθυνη της «Κουζίνας αλληλεγγύης», Αγγελική Ιωαννίτη, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι προετοιμάζεται ο νέος χώρος, που αναμένεται να λειτουργήσει από την καινούργια χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα που βρίσκονται σε ένδυα, να κάνουν ένα ζεστό ντους, το οποίο στερούνται στην καθημερινότητά τους.

Ο νέος χώρος, βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Καρτάλη, μεταξύ Χατζηαργύρη και Κοραή, ενώ όπως υπογράμμισε η κ. Ιωαννίτη, «νοικιάσαμε τον χώρο, μας έχουν προσφέρει όλο τον εξοπλισμό και θα ανακοινώσουμε τον χρόνο έναρξης λειτουργίας». Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν θα αποτελεί χώρο φιλοξενίας απόρων, αλλά θα τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και να φορέσουν καθαρά ρούχα. Παράλληλα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, κάνοντας λόγο για δεκάδες ανάλογα αιτήματα, που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, στην «Κουζίνα αλληλεγγύης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου