ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική αιμοδοσία- θεσμός για το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

εθελοντική-αιμοδοσία-θεσμός-για-το-4ο-ε-275491

Μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου.

Την προηγούμενη ημέρα της αιμοδοσίας μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από γιατρό και επισκέπτρια υγείας από το τμήμα αιμοδοσίας Νοσοκομείου Βόλου.

Η τράπεζα αίματος του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας λειτουργεί με καταστατικό από το σχολικό έτος 2003- 2004 και είναι συνδεδεμένη με το Υπουργείο Υγείας. Μέσω της τράπεζας μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 100 πολίτες που έχουν ανάγκη για αίμα.

Χαρακτηριστικό της μαζικής συμμετοχής ήταν ότι η εθελοντική αιμοδοσία δεν περιορίστηκε μόνο στο προαύλιο του σχολείου, αλλά συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα και στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΕΠΑ.Λ. ευχαριστεί και συγχαίρει όσους συνεισέφεραν στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του σχολείου. Η Τράπεζα έχει ενεργούς δότες μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και πολίτες που προσφέροντας αίμα γίνονται άμεσα μέλη της. Η Τράπεζα Αίματος εκτός από τα μέλη της και τα άτομα Α΄ βαθμού συγγένειας, βοηθά άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ή σε περιπτώσεις που αφορούν έκτακτες – επείγουσες ανάγκες για αίμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου