ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Φραγκογιάννης: Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι Βόλου

κων-φραγκογιάννης-υπάρχει-επενδυτικ-275565

Στη βούληση της Κυβέρνησης να «τρέξει» τις επενδύσεις και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να εισρεύσουν ξένα κεφάλαια στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, που μίλησε στο συνέδριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Φραγκογιάννης υπογράμμισε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα έσοδα του δημοσίου είναι πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ επίσης επισήμανε πως καταγράφεται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από Αμερική και Κίνα, με αναφορές στα λιμάνια της Καβάλας και του Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκογιάννη, κύρια στόχευση της κυβέρνησης είναι το πρόγραμμα της Enterpise Greece που αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ ταυτόχρονα, όπως τόνισε, πρέπει να καταρτιστεί ένα εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας με κύριο στόχο την αλλαγή της εικόνας της χώρας.

«Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας και όχι μόνο μέσα από μία καμπάνια τουρισμού, αλλά κάθε τομέας της ελληνικής πραγματικότητας να χρησιμοποιηθεί ώστε να βοηθηθεί η εξωστρέφεια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης.

«Το όραμα που εγώ κλήθηκα από τον πρωθυπουργό να υπηρετήσω σε αυτή την κυβέρνηση με ένα τίτλο είναι: «η δημιουργία μιας εξωστρεφούς Ελλάδας που έχει στόχο την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε Ελληνίδας και κάθε Ελληνα. Ακριβώς αυτό υπηρετεί και η νέα δομή στο Υπουργείο Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, της οποίας έχω την χαρά να είμαι επικεφαλής.

Επιδιώκουμε το Enterprise Greece να αποτελέσει το κύριο όχημα της ελληνικής πολιτείας για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, για την αλλαγή αρχιτεκτονικής της εικόνας της χώρας και για την υποστήριξη στην υλοποίηση ελληνικών επενδύσεων σε αγορές του εξωτερικού», κατέληξε ο υφυπουργός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου