ΤΟΠΙΚΑ

Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων: Προσοχή με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

σύνδεσμος-ηλεκτρολόγων-προσοχή-με-το-275815

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας (ΣΕΗΜ), η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. Μαγνησίας) και η Ε.Τ.Ε. ΔΕΗ Τ.Δ.Ε. Βόλου εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους να συνεργάζονται μόνο με αδειούχους Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες.

Ειδικότερα με αφορμή την έναρξη των γιορτών των Χριστουγέννων, σε ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρονται τα εξής: «Ο κλάδος μας άμεσα συνδεόμενος με το ρεύμα επισημαίνει πως ειδικά τις ημέρες των εορτών οφείλουμε να προσέχουμε ιδιαίτερα τα λαμπάκια και κάθε διακόσμηση τέτοιου είδους, τα οποία πρέπει να έχουν πιστοποιητικά ασφαλείας (Πιστοποίηση – σήμανση CE)και πρέπει να τα ελέγχουμε προσεκτικά πριν τη χρήση για τυχόν ζημιές. Μεγάλη προσοχή στα λαμπάκια για εξωτερικό χώρο τα οποία πρέπει να έχουν την αντίστοιχη ένδειξη «Για εξωτερικό χώρο» και ένδειξη προστασίας IP. Επίσης, δεν πρέπει να υπερφορτώνουμε τις πρίζες με συσκευές και λαμπάκια, ούτε τα πολύπριζα γιατί η υπερφόρτωση με πολλές ηλεκτρικές καταναλώσεις μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά! Η υπερθέρμανση όταν τα λαμπάκια είναι τυλιγμένα και ακουμπούν το ένα το άλλο είναι μια ακόμα αιτία πυρκαγιάς.

Βασικότερο όλων των μέτρων που πρέπει όλοι να έχουμε στον πίνακα του σπιτιού και του επαγγελματικού μας χώρου είναι το αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ διαρροής! Υπεύθυνοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με κάθε δικαίωμα για έλεγχο και τοποθέτηση ρελέ αλλά και για κάθε ηλεκτρολογική εργασία είναι μόνο οι Αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες! Μην παίζετε με τη ζωή σας και με τη ζωή των γύρω σας! Το ρεύμα δεν είναι παιχνίδι και την ασφάλεια μπορούν να εγγυηθούν μόνο Αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου