ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινός deliverας σκορπίζει χαρά στον Βόλο

γιορτινός-deliverας-σκορπίζει-χαρά-στον-βόλ-275986

Ο 22χρονος Αλέξανδρος Ρηγάκης στόλισε τη μηχανή του και παραδίδει πίτσες με γιορτινή διάθεση

Πίτσες και μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων… παραδίδει σε κάθε παραγγελία ο Βολιώτης Αλέξανδρος Ρηγάκης. Εργαζόμενος στον χώρο του delivery ο 22χρονος στόλισε γιορτινά, με λαμπιόνια, γιρλάντες, ακόμη και ολόκληρο χριστουγεννιάτικο δέντρο, τη μοτοσικλέτα του και έτσι γιορτινά εκτελεί τις παραγγελίες σε σπίτια και επιχειρήσεις, όπου πλέον οι πελάτες εκτός από την πίτσα ανυπομονούν να δουν τον γιορτινό ντελιβερά να σταματά έξω από την πόρτα τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από την περασμένη Πέμπτη ο Αλέξανδρος Ρηγάκης, εργαζόμενος στην πιτσαρία La Mamma, κάνει τη διαφορά στον χώρο του delivery. Επιστράτευσε τη μηχανή του, μία Kawasaki 500 κυβικών, την οποία στόλισε με γιρλάντες, λαμπιόνια και πάνω στο κουτί όπου μπαίνουν οι πίτσες στερέωσε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και κατ’ αυτόν τον τρόπο παραδίδει τις παραγγελίες στους πελάτες της επιχείρησης στην οποία εργάζεται. Δεν είναι όμως μόνος… Συνοδηγός του ένας φουσκωτός Αη- Βασίλης και οι δυο μαζί κλέβουν την παράσταση.

«Η ιδέα ξεκίνησε από μία φίλη μου. Και αποφάσισα να το προτείνω στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην οποία εργάζομαι», αναφέρει ο Αλέξανδρος Ρηγάκης, που εργάζεται ως ντελιβεράς παράλληλα με τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το είχε κάνει και πέρυσι σε άλλη επιχείρηση στην οποία επίσης εργαζόταν στον τομέα της διανομής, φέτος όμως έγινε πιο οργανωμένα.

Ο 22χρονος έχει γίνει viral στην πόλη. «Στον δρόμο που κυκλοφορώ για να παραδώσω παραγγελίες, βλέπεις ακόμη και κακόκεφους ανθρώπους ξαφνικά να χαμογελάνε. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό», περιγράφει τις αντιδράσεις του κόσμου.

«Ενας οδηγός λεωφορείου, μόλις με είδε, άνοιξε το μικρόφωνο και μου φώναξε: μπράβο βρε μάγκα, ωραίος είσαι. Ακόμη και πεζοί όταν με βλέπουν στον δρόμο με σταματάνε για να βγάλουν φωτογραφίες. Αν έχω χρόνο και η παραγγελία δεν έχει αργήσει, δεν τους χαλάω χατίρι», συνεχίζει ο Αλέξανδρος Ρηγάκης.

Το πιο εντυπωσιακό είναι όταν φθάνει στον προορισμό του για την παράδοση της παραγγελίας. Τον περιμένουν στα μπαλκόνια και στις αυλές, να τον δουν να καταφθάνει γιορτινός και να πάρουν λίγη από τη λάμψη των γιορτών.

«Είναι και το δικό μου μεροκάματο πιο ευχάριστο», παραδέχεται ο 22χρονος Βολιώτης, ο οποίος σχεδιάζει για την εβδομάδα των Χριστουγέννων να το… τερματίσει. Θα εγκαταστήσει στη μηχανή και ηχοσύστημα που θα παίζει γιορτινά τραγούδια και ο ίδιος ντυμένος Αη Βασίλης ή ξωτικό, δεν το έχει αποφασίσει ακόμη, θα δώσει έναν γιορτινό τόνο παραπάνω στην παράδοση των παραγγελιών.

Τον ζητούν οι πελάτες

Απίστευτες σκηνές περιγράφει τις τελευταίες ημέρες στην επιχείρηση και ο ιδιοκτήτης του La Mamma Σέργιος Καρράς.

«Πάντα στολίζαμε το μαγαζί για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πότε με κουτιά από πίτσα, πότε και κουτιά από σάλτσα. Φέτος αυτό που γίνεται είναι ανεπανάληπτο. Κόσμος σταματά έξω από το μαγαζί, κυρίως γονείς και μικρά παιδιά, τα ανεβάζουν πάνω στη γιορτινή μηχανή και βγάζουν φωτογραφίες», αναφέρει ο κ. Καρράς.

«Ακόμη και οι πελάτες μας όταν παίρνουν να δώσουν την παραγγελία τους ζητούν παράδοση από τον Αλέξανδρο. Τον περιμένουν μάλιστα στα μπαλκόνια για να βγάλουν φωτογραφία και να την ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημειώνει ο κ. Καρράς.

«Ξέρετε όλοι οι επιχειρηματίες γκρινιάζουμε: για τον υψηλό ΦΠΑ, τις αναδουλειές, τα υψηλά ενοίκια, τους Νόμους. Εμείς είπαμε να πάμε κόντρα στην σκληρή καθημερινότητα και να βάλουμε μια πινελιά χαράς μέσα στην πόλη και στη δουλειά», καταλήγει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου