ΤΟΠΙΚΑ

«Τα σαγόνια του ήταν σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό μου»

τα-σαγόνια-του-ήταν-σε-απόσταση-αναπν-277286

Από το κρεβάτι της χειρουργικής κλινικής, όπου νοσηλεύεται, ο 55χρονος ταχυδρομικός περιγράφει τις στιγμές φρίκης που έζησε, όταν τον άρπαξε το πιτ μπουλ

«Κατά 99,9% ήμουν τελειωμένος. Ζω χάρη σε αυτό το 0,01% και χάρη στους τέσσερις ανθρώπους, που να τους έχει καλά ο Θεός που με γλίτωσαν από τα σαγόνια του». Σε κατάσταση σοκ από το κρεβάτι της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου, ο 55χρονος ταχυδρομικός περιγράφει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις στιγμές φρίκης που έζησε προχθές το μεσημέρι, όταν κατά την επίδοση της αλληλογραφίας δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από πιτ μπουλ, που ξέφυγε από αυλή σπιτιού ιερέα στα Κήπια Ανακασιάς. Μιλά για τη δεκάλεπτη πάλη που έδωσε για την ίδια του τη ζωή, ένα περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Εφθασα στο σπίτι για να αφήσω την αλληλογραφία. Αντιλήφθηκα ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή. Γνωρίζω ότι υπήρχε μέσα σκυλί και κοντοστάθηκα. Δεν πρόλαβα ούτε να γυρίσω. Το πιτ μπουλ με αντιλήφθηκε και μου όρμησε», περιγράφει την πρώτη του επαφή με τον σκύλο με τα φονικά ένστικτα ο 55χρονος διανομέας.

Τα πάντα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Το άγριο σκυλί τον άρπαξε από το αριστερό πόδι κόβοντας τμήμα από τη γάμπα, τον έριξε κάτω και επιχείρησε να τον δαγκώσει στον λαιμό.

«Η μούρη του ήταν πάνω από το πρόσωπό μου. Προσπαθούσε με μανία να με δαγκώσει. Εδωσα απίστευτη πάλη με όση δύναμη είχα και δεν είχα. Ηταν θέμα χρόνου να με αρπάξει. Ηταν ένας κανονικός δολοφόνος», συνεχίζει ο 55χρονος.

«Μόνο όταν εμφανίστηκαν οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι κατάφερα να γλιτώσω. Να τους έχει καλά ο Θεός. Το σκυλί δεν ξεκολλούσε από πάνω μου. Με είχε γραπώσει από το χέρι και δεν με άφηνε. Οι δυνάμεις μου εξαντλούνταν. Ελεγα πάει τέλειωσα. Είχα την αίσθηση ότι θα με σκοτώσει. Μόνο όταν του πέρασαν τριχιά από τον λαιμό και τον έπνιξαν τραβώντας τον από πάνω μου κατάφερα να απεγκλωβιστώ από τα σαγόνια του», ξαναζεί τις στιγμές φρίκης.

Οι σοκαριστικές εικόνες ζωντανεύουν ξανά και ξανά στον νου του, στο κρεβάτι της χειρουργικής κλινικής όπου νοσηλεύεται έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά. «Θα πέθαινα. Η επίθεση ήταν θανατηφόρα. Ευτυχώς που είναι χειμώνας και φορούσα χοντρό μπουφάν, κασκόλ, γάντια. Δεν θα γλίτωνα», ξανασκέφτεται πόσο τυχερός ήταν μέσα στην ατυχία του.

«Αυτό που έπαθα θα μπορούσε να είχε συμβεί στον οποιονδήποτε διανομέα. Αφού ζω αυτό που σκέφτομαι είναι να αποκατασταθούν τα τραύματά μου και να μπορέσω να επιστρέψω στην εργασία μου», λέει, τραυματισμένος στο αριστερό πόδι, στο αριστερό χέρι και στον λαιμό, όπου μια τρύπα από το δόντι του πιτ μπουλ μαρτυρά τη φονική επίθεση που δέχθηκε.

Ιερέας με τέσσερα πιτ μπουλ!

Το πιτ μπουλ που ξέφυγε μέσα από την αυλή την οποία ο ιερέας είχε αφήσει ανοιχτή για να βάλει μέσα το αυτοκίνητό του και που πλέον δεν ζει, δεν είναι ο μοναδικός σκύλος που διαθέτει ο 46χρονος κληρικός.

Συνολικά τέσσερα πιτ μπουλ λέγεται ότι διέθετε ο 46χρονος, πριν το ένα από αυτά πνιγεί στην προσπάθεια να το ξεκολλήσουν από τον άτυχο ταχυδρομικό. Ο ταχυδρομικός θύμα γνωρίζει για την ύπαρξη τουλάχιστον ενός ακόμη για το οποίο απορεί πώς δεν βγήκε επίσης από την αυλόπορτα την ώρα της επίθεσης που δέχθηκε από το άλλο.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει άρνηση από διανομείς να επιδόσουν την αλληλογραφία. Ακόμη και με κλειστή την αυλόπορτα και τα σκυλιά δεμένα, τα πιτ μπουλ αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο στην περιοχή.

Οι φάκελοι με την αλληλογραφία και λογαριασμούς πετιούνται από απόσταση από τον δρόμο στο εσωτερικό της αυλής. Κανείς δεν τολμά να πλησιάσει.

Αφέθηκε ελεύθερος ο ιερέας

Ο ιερέας που συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλου αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το γεγονός ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην εξέλθει ο σκύλος λάθρα από τον χώρο φύλαξής του με αποτέλεσμα να επιτεθεί προκαλώντας απλές σωματικές βλάβες στον 55χρονο ταχυδρομικό.

Το θέμα χειρίζεται και η νομική υπηρεσία των ΕΛ.ΤΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου