ΤΟΠΙΚΑ

Εξωδικαστικός συμβιβασμός ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ – εταιρείας για εργασίες στο ΕΑΚ

εξωδικαστικός-συμβιβασμός-δοεπαπ-δη-277358

Για εργασίες συντήρησης του χλοοτάπητα στο ΕΑΚ Βόλου το 2010

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με εταιρεία, η οποία ανέλαβε το 2009 τη συντήρηση του χλοοτάπητα στο ΕΑΚ (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο) Βόλου και η οποία διεκδικεί με αγωγή της το ποσό των 23.835 ευρώ, αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου σε προχθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Οπως έγινε γνωστό, η εταιρεία «Greenscape» κατέθεσε αγωγή τον Ιούλιο του 2019, η οποία θα συζητηθεί μεθαύριο Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η εταιρεία το 2009 είχε αναλάβει τη συντήρηση του χλοοτάπητα του γηπέδου του ΕΑΚ Βόλου. Βάσει της σύμβασης το έργο θα ολοκληρωνόταν σε διάστημα ενός έτους τον Αύγουστο του 2011. Ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2010 η εταιρεία διέκοψε τις εργασίες καθώς δεν της είχαν καταβληθεί αμοιβές για τους μήνες από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2010. Το συνολικό ποσό που διεκδικεί η εταιρεία αφορά σε 23.835,00 ευρώ με τον νόμιμο τόκο 3.025,00 ευρώ. Ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ ουδέποτε αμφισβήτησε την εκτέλεση του έργου, αντίθετα δεχόταν τις υπηρεσίες της ενάγουσας χωρίς επιφύλαξη. Πριν την κατάθεση της αγωγής η εταιρεία κάλεσε τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ σε συνάντηση για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς.

Ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ που αποδέχεται χωρίς επιφύλαξη και διαμαρτυρία τις αξιώσεις της εταιρείας προτίθεται να προβεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, καταβάλλοντας το κεφάλαιο της οφειλής και απαλλασσόμενος από έξοδα και οφειλόμενους τόκους.

Με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει τις περαιτέρω ενέργειες στον πρόεδρο του οργανισμού Ανδρέα Ζέρβα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου