ΤΟΠΙΚΑ

Φουντώνει ο γαλάζιος εμφύλιος

φουντώνει-ο-γαλάζιος-εμφύλιος-419300

Γαλάζιος εμφύλιος… με φόντο τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Χθες ήταν η σειρά του πρώην βουλευτή Γιώργου Σούρλα μετά τον πρώην υφυπουργό Θανάση Νάκο, να επιτεθεί στην Ζέττα Μακρή για τη στάση της στις εκλογές του Επιμελητηρίου.

«Άλλοι δυναμιτίζουν την ενότητα της παράταξης και όχι εγώ» απαντά από την πλευρά της η πρώην βουλευτής.

Ο κ. Σούρλας μιλώντας χθες σε τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα κατηγόρησε την κ. Μακρή ότι με τη στάση που κρατά στο θέμα του Επιμελητηρίου επιχειρεί να δημιουργήσει το δικό της εκλογικό μηχανισμό.

Υποστήριξε επίσης ότι όταν ο ίδιος ρώτησε για το πώς θα κινηθεί το κόμμα τοπικά στις επιμελητηριακές εκλογές εκ μέρους της Ν.Δ του είχε επισημανθεί ότι προκρίνεται η υποψηφιότητα Αθανασού και εμμέσως πλην σαφώς συμφώνησε με την επιλογή του κ. Θανάση Νάκου να υποστηρίξει δημοσίως τον κ. Αθανασό για το Επιμελητήριο από τη στιγμή που είναι ο θεσμικός εκπρόσωπος του κόμματος στο Νομό με την ιδιότητα του βουλευτή.

Απάντηση Μακρή

«Αυξάνονται οι δημόσιες παρεμβάσεις για τις επιμελητηριακές εκλογές. Όχι υπέρ της ενότητας, αλλά εναντίον μου. Στον χορό των τοποθετουμένων, προστέθηκε και ο κ. Γ. Σούρλας» επισημαίνει σε γραπτή της απάντηση η κ. Μακρή και συνεχίζοντας υπογραμμίζει «Γιατί, άραγε, ο κ. Σούρλας δικαιούται να έχει προτίμηση και όχι εγώ; Γιατί, κατά την εκτίμησή του η δική μου δήλωση συνιστά «ηγεμονισμό και πολιτική ανωριμότητα» και η δική του όχι;

Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά τα ήδη γνωστά και κοινολογημένα. Όσοι μιλούμε με τους υπευθύνους του κόμματος μας γνωρίζουμε, από το καλοκαίρι ότι η παράταξή μας δεν θα έδινε στήριξη στις επιμελητηριακές εκλογές στον νομό μας».

Η κ. Μακρή επίσης επισημαίνει ότι «οι τώρα υποστηρικτές και διατυμπανίζοντες δημόσια την επιλογή τους να δυναμιτίζουν την προσπάθεια ενότητας, που συστηματικά εγώ υποστηρίζω. Ενότητα που μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και μετά τον πρώτο εκλογικό γύρο». Υπογραμμίζει επίσης ότι «δεν συμμετείχαν σε καμία σχετική σύσκεψη κομματικού οργάνου, δεν πήραν καμία ενωτική πρωτοβουλία, αντίθετα κινούνται διχαστικά και υπενθυμίζει τις προσπάθειες σύγκλισης που είχε αναλάβει ο κ. Δουλόπουλος για να καταλήγει σημειώνοντας « Καίτοι νεότερη βιολογικά και πολιτικά, με αίσθημα ευθύνης στους συμπολίτες μας, απευθύνω σε όλους έκκληση να μην συνεχισθεί αυτή η άδικη (αλλά ευεξήγητη) επίθεση. Επίθεση κατά του θεσμού του Επιμελητηρίου. Επίθεση, που συνοδεύεται από παραπληροφόρηση και ύβρεις. Οι τοπικοί «ηγεμόνες» ( για να υιοθετήσω τον όρο του κ. Σούρλα) ας αναλογισθούν τις δικές τους ευθύνες, ας αυτοσυγκρατηθούν και ας συνετισθούν από το παρελθόν (απώτερο και πρόσφατο).

Καθησυχάζω, τελειώνοντας, τον κ. Σούρλα: ούτε είχα ούτε θέλω να δημιουργήσω μηχανισμούς. Να γνωρίζει, όμως, ότι η συμβουλή του να μην κάνω δημόσιες δηλώσεις αλλά να κινούμαι εν κρυπτώ και παρασκηνιακά δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη. Άπλετο φως, για να του θυμίσω την αγαπημένη του έκφραση, είναι το δικό μου moto. Το σκοτάδι σε μένα τουλάχιστον δεν ταιριάζει».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου