ΤΟΠΙΚΑ

Δέματα σε 2.500 αναξιοπαθούντες από τη Μητρόπολη

δέματα-σε-2-500-αναξιοπαθούντες-από-τη-μητ-278420

Διανομή αναγκαίων ειδών διατροφής ενόψει των Χριστουγέννων από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Δέματα με είδη διατροφής για το γιορτινό τραπέζι θα διανεμηθούν σε 2.500 άπορες οικογένειες της περιοχής από τη Μητρόπολη Δημητριάδος ενόψει των Χριστουγέννων για την κάλυψη των αναγκών. Η διανομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν την έναρξη των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο των ημερών, προκειμένου να απολαύσουν όλοι το γιορτινό τραπέζι.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η διανομή των εορταστικών δεμάτων αγάπης θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, με αποδέκτες 1.000 περίπου άπορες οικογένειες, που είναι εγγεγραμμένες στη λίστα της κοινωνικής υπηρεσίας της τοπικής Εκκλησίας.

Τα υπόλοιπα δέματα θα διανεμηθούν στους ενοριακούς ναούς, όπου βρίσκουν καθημερινά ένα πιάτο ζεστό φαγητό δεκάδες οικογένειες σε όλη τη Μαγνησία.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι η μέριμνα της τοπικής Εκκλησίας για τους απόρους είναι μόνιμη και διαρκής και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη.

Δεκάδες αιτήματα καταγράφονται στην κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος, με κυρίαρχα τα θέματα υγείας και την αδυναμία κάλυψης πάγιων αναγκών, όπως το ενοίκιο, οι λογαριασμοί ύδρευσης και ρεύματος, η θέρμανση τον χειμώνα και χρήματα για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους.

Ατομα κάθε ηλικίας, νέοι, αλλά και ηλικιωμένοι, απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος, ζητώντας στήριξη για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους. Η συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων βοήθειας είναι άνεργοι, με την τοπική Εκκλησία να τείνει ευήκοον ους «στον βαθμό του δυνατού και εξετάζοντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά», όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του κοινωνικού τομέα.

Αρχισε, στο μεταξύ, ο έρανος αγάπης της Μητρόπολης Δημητριάδος και θα διαρκέσει όλο το δωδεκαήμερο των εορτών. Ομάδες εθελοντριών από όλες τις ενορίες επισκέπτονται οικίες και καταστήματα, συγκεντρώνοντας χρήματα για τη στήριξη του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια όλων, ο φετινός έρανος της αγάπης θα ενισχύσει το πρόγραμμα προσφοράς 2.000 μερίδων φαγητού σε απόρους καθημερινά, στηρίζοντας τα 25 Σπίτια Γαλήνης Χριστού. Το «Δος ημίν σήμερον» του Αγίου Νικολάου Βόλου, που προσφέρει ζεστό φαγητό 365 ημέρες τον χρόνο σε όποιον το στερείται.

Ο έρανος αγάπης θα στηρίξει, παράλληλα, το πρόγραμμα φιλοξενίας 30 ηλικιωμένων στο γηροκομείο Καναλίων, τις ενοριακές σχολές γονέων, τις υποτροφίες σε άπορους φοιτητές, την προσφορά καθημερινού φαγητού σε τρία ιδρύματα της πόλης, τροφίμων και οικονομικών βοηθημάτων σε απόρους από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Φιλοξενίας.

Παράλληλα θα ενισχύσει την προσπάθεια υλικής συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης για τους φυλακισμένους, διά του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», πολλαπλής στήριξης στην κοινωνικοποίηση των Ρομά του Αλιβερίου και πολλές ακόμη φιλανθρωπικές δράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου