ΤΟΠΙΚΑ

«Ναυάγιο» το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

ναυάγιο-το-κέντρο-υγείας-ζαγοράς-278442

Στον «αέρα» η εργολαβία για την επισκευή του κτιρίου, μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς

Η πρόσφατη κακοκαιρία χτύπησε και το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, το οποίο πλημμύρισε. Γιατροί και νοσηλευτές επιστράτευσαν κουβάδες για να συγκρατήσουν την ορμή του νερού από την ξεχαρβαλωμένη στέγη του κτιρίου, ώστε να μπορούν να υποδεχτούν ασθενείς και ασφαλισμένους από τα γύρω χωριά του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας για να εξυπηρετηθούν.

Την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας, αποτύπωσε με φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, ζητώντας από την Πολιτεία, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να παρέμβουν.

«Το Κέντρο Υγείας είναι προς κατάρρευση, από τη στέγη μπαίνουν νερά, στο εσωτερικό του κτιρίου η θέρμανση είναι ανύπαρκτη. Επιπλέον είναι υποστελεχωμένο σε ανθρώπινο δυναμικό» υπογραμμίζει σε λακωνική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος. «Ευθύνες έχουν η δημοτική αρχή, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση», τονίζει, συνοψίζοντας τις διαπιστώσεις του, μετά από επίσκεψη στον χώρο.

Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί πλέον οριακά. Οι κακοτεχνίες, οι φθορές που προκλήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και το γεγονός ότι παραμένει ασυντήρητο για πολλά χρόνια το έχουν καταστήσει μη λειτουργικό.

Την ίδια στιγμή η εργολαβία ύψους 170.000 ευρώ για την επισκευή του κτιρίου, η οποία εγκρίθηκε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, βρίσκεται στον «αέρα» μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς που διενήργησε τους τελευταίους μήνες η 5η ΥΠΕ.

Σημειώνεται πως την περασμένη άνοιξη ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης έχει καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα. Παράλληλα, είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση των εγκεκριμένων επισκευών ώστε τη χειμερινή περίοδο το Κέντρο Υγείας να μην αντιμετωπίζει προβλήματα.

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, επειδή δεν έχει τελεσφορήσει η διαδικασία ανάδειξης εργολάβου, το κτίριο έχει αφεθεί στην τύχη του. «Αν δεν αλλάξει η διαδικασία του διαγωνισμού θα έχουμε προβλήματα. Πρέπει να αναδειχτεί επειγόντως εργολάβος, ώστε να αρχίσουν οι επισκευές», επισήμανε χθες ο κ. Κουτσάφτης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, διαβλέποντας πως αν δεν προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου και ο φετινός χειμώνας θα είναι εφιαλτικός.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου