ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη του 41χρονου για την κλοπή από pet shop στον Βόλο

καταδίκη-του-41χρονου-για-την-κλοπή-από-pet-s-278454

Ο δράστης άρπαξε από την ταμειακή μηχανή 200 ευρώ

Στο Αυτόφωρο «έστειλε» κάμερα παρακολούθησης εσωτερικού χώρου καταστήματος επίδοξο διαρρήκτη, που αποπειράθηκε να κλέψει επιχείρηση pet shop στον Βόλο χθες τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, ημεδαπή ηλικίας 31 ετών, είδε την κλοπή από την κάμερα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από την περιγραφή της οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φθάσουν στον δράστη, ο οποίος είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές από υποθέσεις με ναρκωτικά χάπια και κλοπές.

Σε δύο ώρες από την καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπιζαν τον κλέφτη, ο οποίος είναι ημεδαπός ηλικίας 41 ετών, και του περνούσαν χειροπέδες.

Ο δράστης εισέβαλε στην επιχείρηση από ανασφάλιστη πόρτα και άρπαξε από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 200 ευρώ.

Ο συλληφθείς κρατήθηκε στα κρατητήρια και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κλοπή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη. Ο 41χρονος ζητούσε από το Αυτόφωρο «συγγνώμη», έλεγε ότι δεν θα το ξανακάνει, αναγνωρίζοντας την ευθύνη των πράξεών του.

«Δεν θα ξανασυμβεί. Ολα αυτά είναι από τα χάπια», επισήμαινε χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του. Ο πρόεδρος τον ρώτησε αν έχει κάνει φυλακή και εκείνος απάντησε καταφατικά, όμως τόνισε στο δικαστήριο ότι αν πάει εκ νέου φυλακή, θα γίνει χειρότερα. «Εχετε δίκιο σε όλα», είπε και ζήτησε από το δικαστήριο να επιδείξει επιείκεια.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου