ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία απόψε στον Βόλο για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

πορεία-απόψε-στον-βόλο-για-την-επέτειο-278613

Με λουκέτα στις σχολικές αυλόπορτες τίμησαν για μία ακόμη χρονιά τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου μαθητές της Μαγνησίας. Χθες, παραμονή της συμπλήρωσης έντεκα χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, μαθητές έξι σχολείων της περιοχής προχώρησαν σε καταλήψεις.

Πρόκειται για τα 2ο και 4ο Γενικά Λύκεια Βόλου, 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Βόλου και 1ο και 2ο Επαγγελματικά Λύκεια Ν. Ιωνίας, που παρέμειναν κλειστά. Σήμερα, ανήμερα της επετείου, τα σχολεία του Βόλου ούτως ή άλλως δεν θα λειτουργήσουν λόγω της τοπικής αργίας για τον πολιούχο Αγιο Νικόλαο. Δεν αποκλείεται όμως σε καταλήψεις να προχωρήσουν τα υπόλοιπα γυμνάσια και λύκεια του νομού, κατά παράδοση την τελευταία και πλέον δεκαετία.

Σημειώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης λόγω της γιορτής του Αγίου Νικολάου. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Μαγνησίας ενημερώνει ότι τα φροντιστήρια θα διακόψουν τη λειτουργία τους για την εορταστική περίοδο από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, καθώς και στις 6 Ιανουαρίου.

Πορεία από τον θόλο

Με φόντο τα σχολικά λουκέτα, απόψε, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνεται πορεία από τον θόλο του κτιρίου «Παπαστράτος», στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πολιτικές συλλογικότητες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον θόλο και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δεδομένου ότι απόψε θα υπάρχει και γιορτινή πορεία από τη δημοτική αρχή Βόλου και δημότες με αφορμή τη φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης της πόλης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου