ΤΟΠΙΚΑ

Κατά της ΔΕΗ για το χαράτσι

κατά-της-δεη-για-το-χαράτσι-419429

 

 

Ενώπιον του Ειρηνοδικείου Βόλου συζητείται σήμερα στις 12 μ. η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ που κατέθεσαν δύο πολίτες σχετικά με το τέλος ακινήτων το οποίο ενσωματώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας, χαρακτηρίζοντας παράνομο και καταχρηστικό το χαράτσι, καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο χώρο των δικαστηρίων.

Πρόκειται για τις δύο πρώτες αιτήσεις, οι οποίες κατατέθηκαν στα Δικαστήρια του Βόλου, στις 10 Νοεμβρίου.

Οι προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη πλήρωσαν μέσω ATM από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το ποσό που αφορά στην αξία κατανάλωσης ρεύματος και των λοιπών τελών, αλλά δεν κατέβαλαν το ποσό που αντιστοιχεί στο τέλος ακινήτων.

Από το δικαστήριο με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητούν να μην προχωρήσει η ΔΕΗ σε διακοπή ηλεκτροδότησης.

Στο μεταξύ, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μεταξουργείου της Νέας Ιωνίας ολοκληρώθηκε προχθές ένα μεγάλος κύκλος καμπάνιας της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας, ενάντια στα φορολογικά χαράτσια και το τέλος ακινήτων που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος, που έχουν ήδη καταφθάσει σε πολλά νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.

Το μέλος της Επιτροπής Γ. Χατζηγιάννης άνοιξε την εκδήλωση, μιλώντας για τις προσπάθειες ανάπτυξης τοπικών επιτροπών αγώνα και λαϊκών συνελεύσεων, προκειμένου να υπάρξει μια αποτελεσματική.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής Π. Μαρκοζάνης και Σ. Λημνιός αναφέρθηκαν λεπτομερειακά στο νέο χαράτσι ακινήτων, το οποίο οδηγεί στα όρια της εξαθλίωσης χιλιάδες νοικοκυριά.

Αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ με τρία απλά βήματα: πληρωμή του λογαριασμού του ρεύματος (χωρίς το χαράτσι του τέλους ακινήτων) σε εσωτερικό ή εξωτερικό ΑΤΜ, υποβολή πρωτοκολλημένου υπομνήματος στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ και άμεση κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά τη ΔΕΗ με το αίτημα να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Κατάληψη της ΔΕΗ Αλμυρού ενάντια στα χαράτσια

Κατάληψη της ΔΕΗ Αλμυρού, σήμερα Τρίτη στις 9.00 το πρωί, αποφάσισε η Λαϊκή Πρωτοβουλία Αγώνα του Δήμου Αλμυρού στην πρώτη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλμυρού.

Η Λαϊκή Πρωτοβουλία Αγώνα είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους του Αλμυρού, οι οποίοι αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν ενωμένοι την καταιγίδα των μέτρων, των χαρατσιών, καθώς και τα νέα χαράτσια που έρχονται για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες.

Σημειώνεται ότι καθώς η ανεργία φουντώνει και πλήττει κάθε οικογένεια της περιοχής, οι Αλμυριώτες αποφάσισαν να προβάλουν την μαζική τους παρέμβαση ενάντια στα νέα χαράτσια, αναπτύσσοντας οργανωμένη και συλλογική δράση σε κάθε χωριό και σε κάθε γειτονιά του Δήμου Αλμυρού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου