ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Μαραβέγιας: «Το νέο φορολογικό αποκαθιστά αδικίες και δίνει αισιοδοξία στους Έλληνες»

κ-μαραβέγιας-το-νέο-φορολογικό-αποκα-278980

Εχθές ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο περιέχει σειρά φοροελαφρύνσεων, όπως η καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους, από το 22% που είναι σήμερα.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Κων/νος Μαραβέγιας: «Με τη μείωση αυτή αναμένεται να ευνοηθούν όχι μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, αλλά το σύνολο των φορολογουμένων. Επιπλέον, μειώνονται κατά μία ποσοστιαία μονάδα οι συντελεστές για τα υπόλοιπα εισοδήματα και ορίζεται χαμηλός φορολογικός συντελεστής 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα με στόχο την ελάφρυνσή τους και την ταυτόχρονη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω της σύστασης νέων αγροτικών σχημάτων. Άλλα σημαντικά μέτρα που περιλαμβάνει το νέο φορολογικό είναι:

  • η αύξηση του «αφορολόγητου» κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ανεξαρτήτως αριθμού αυτών
  • η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, ανεξαρτήτως της μορφής της αναπηρίας τους
  • η αναστολή επιβολής για τρία χρόνια του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων και του ΦΠΑ στις οικοδομές με άδεια από 1-1-2006 και μετά, συμπεριλαμβανομένης της αντιπαροχής
  • η παροχή κινήτρων για την πραγματοποίηση δαπανών ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων, με τη χορήγηση έκπτωσης φόρου 40% για εργασίες συνολικού κόστους 16.000 ευρώ σε περίοδο 4 ετών».

Σε σχέση με τη συζητούμενη φορολογική μεταρρύθμιση ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως ανεξάρτητα απασχολούμενος γιατρός μπήκα τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, όπως και εκατομμύρια συμπολίτες μας, στον κυκεώνα των νέων φόρων και εισφορών που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έβλεπα συναδέλφους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες να δουλεύουν για 1000 ευρώ και να τους μένουν 200. Έβλεπα συνταξιούχους να δέχονται άδικες περικοπές εξαιτίας των μειώσεων του νόμου Κατρούγκαλου. Ζήσαμε μιαν Ελλάδα ταλαιπωρημένη από ψέματα και ερασιτεχνισμούς. Ήταν η δήθεν “μεταμνημονιακή Ελλάδα” που υπήρχε μόνο στα διαφημιστικά του ΣΥΡΙΖΑ. Μια εικονική πολιτική πραγματικότητα.

Η νέα κυβέρνηση άφησε στην άκρη τα κούφια λόγια για να πει συγκεκριμένα κι ουσιαστικά πράγματα στους πολίτες. Έτσι σήμερα συζητούμε ένα σοβαρό και σταθμισμένο σύνολο μέτρων που εστιάζουν στο αποτέλεσμα, δηλαδή στην ελάφρυνση των πολιτών και το ζωντάνεμα των επιχειρήσεων. Αυτή ακριβώς την αλλαγή πορείας σε σχέση με την προηγούμενη διακυβέρνηση εκφράζει και το νέο φορολογικό που συζητούμε σήμερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου