ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 21 μηνών σε μεθυσμένο οδηγό στη Νέα Ιωνία

φυλάκιση-21-μηνών-σε-μεθυσμένο-οδηγό-στη-279129

Σε έλεγχο της Τροχαίας «έσπασε» το αλκοολόμετρο

Τον σταμάτησαν για έλεγχο αλκοόλ και «έσπασε» το αλκοολόμετρο του Τμήματος Τροχαίας Βόλου. Χειροπέδες πέρασαν τροχονόμοι σε 50χρονο ημεδαπό, που κατελήφθη να οδηγεί αγροτικό αυτοκίνητο μεθυσμένος προχθές στις 23:30 στη Νέα Ιωνία.

Η πρώτη μέτρηση αλκοόλ έδειξε ότι ο συλληφθείς οδηγούσε, ενώ είχε συγκεντρωμένη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, που αντιστοιχεί σε 2,75 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, ενώ η επιτρεπόμενη ποσότητα αλκοόλ, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Ακολούθησε και δεύτερη μέτρηση αλκοόλ στον οδηγό, όμως και πάλι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Ο 50χρονος κρατήθηκε όλο το βράδυ στα κρατητήρια και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, από το οποίο κρίθηκε ένοχος για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και για οδήγηση χωρίς άδεια.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή τριετίας, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για έξι μήνες.

Το Αυτόφωρο διαπίστωσε ότι ο συλληφθείς είχε απασχολήσει το Τμήμα Τροχαίας Βόλου άλλες πέντε με έξι φορές την τελευταία δεκαετία.

«Πιείτε όσο θέλετε. Μην οδηγείτε», του επισήμανε ο εισαγγελέας έδρας λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο 50χρονος προσπάθησε να απολογηθεί για τις πράξεις του. Είπε ότι ήταν στενοχωρημένος και γι’ αυτό ήπιε λίγο κρασί παραπάνω. Σε ερώτηση του προέδρου για την ακριβή ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσε παραδέχτηκε ότι έπινε από το μεσημέρι, όμως σημείωσε ότι οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν λίγο πριν από το σπίτι του για έλεγχο και όχι επειδή είχε προκαλέσει τροχαίο.

«Μία φορά θα τύχει και θα συμβεί το κακό. Αν θέλετε να χτυπήσετε εσείς, είναι δικαίωμά σας. Ομως οι άλλοι που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο τι σας φταίνε;», είπε τότε ο πρόεδρος του Αυτοφώρου και του ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου.

Επισημαίνεται ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αφαίρεσε και τα στοιχεία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που οδηγούσε μεθυσμένος ο καταδικασθείς, παρά το γεγονός ότι το όχημα δεν ανήκει στον 50χρονο, αλλά στη μητέρα και ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο Αυτόφωρο ότι το είχε πάρει κρυφά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου