ΤΟΠΙΚΑ

Θα απομακρυνθεί το κοντέινερ από καφέ στα «Κύματα»

θα-απομακρυνθεί-το-κοντέινερ-από-καφέ-279540

Απέρριψε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου το αίτημα επιχειρηματία για διατήρηση κοντέινερ σε καφέ στην παραλία του Βόλου, με απόφαση που ελήφθη με ψήφους 6-4 στη σημερινή του συνεδρίαση.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτημα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΒ κ. Θωμά Κρητικού και κ. Χάρη Σιούρα, ενώ στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και η επιχειρηματίας με το δικηγόρο της κ. Γιώργο Ταταριώτη, που υπέβαλε υπόμνημα υπόψη του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι έχει όλες τις νόμιμες διαβεβαιώσεις για το κοντέινερ από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην εισήγησή του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Θωμάς Κρητικού, ζήτησε επανεξέταση του θέματος λόγω καινούργιων δεδομένων που προέκυψαν. Συγκεκριμένα, όπως είπε, σε επιστολή του ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος αναφέρει πως το κοντέινερ αυτό δεν ταιριάζει με το συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ απέρριψε το αίτημα της επιχειρηματία και ανακαλείται έτσι προηγούμενη απόφαση για την τοποθέτηση κοντέινερ στο καφέ που διατηρεί στην παραλία του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΛΒ, σε προηγούμενη συνεδρίαση, είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος με το σκεπτικό να δινόταν ένα χρονικό διάστημα στην επιχειρηματία και μετά το τέλος του καλοκαιριού του 2020 να απομάκρυνε το κοντέινερ. Ωστόσο, στη συνεδρίαση είχε επισημανθεί ο κίνδυνος, ότι το αίτημα αυτό θα άνοιγε το δρόμο για την τοποθέτηση και άλλων κοντέινερ σε οποιοδήποτε σημείο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου