ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν εξαίρεση από την επιβολή τέλους οι παράκτιοι αλιείς

ζητούν-εξαίρεση-από-την-επιβολή-τέλου-279737

Παρέμβαση προς τον υφυπουργό Οικονομικών

Εξαίρεση των παράκτιων αλιέων από την επιβολή τέλους σε αλιευτικά σκάφη ζητούν οι αλιείς με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Απόστολο Βερυσόπουλο.

Ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Ξηραδάκης, έκανε χθες γνωστό ότι η Ενωση Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος παρενέβη για το μείζον θέμα που απασχολεί τους παράκτιους αλιείς.

Με την επιστολή της η Ένωση εκφράζει λύπη και αγανάκτηση που εκπρόσωποι της άκουσαν τον υφυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών πριν λίγες μέρες στην επιτροπή διαβούλευσης του φορολογικού νομοσχεδίου στη βουλή, να λένε ότι πλέον οι αλιείς θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν χαράτσι.

«Καταλαβαίνουμε ότι ίσως δεν έχετε σχέση με την παράκτια αλιεία και δε γνωρίζετε το προφίλ των παράκτιων ψαράδων. Προφανώς σας κατατέθηκε κάποια εισήγηση από την ΑΑΔΕ, η οποία σας έλεγε γενικώς και αόριστος ότι οι αλιείς δεν πληρώνουν φόρο και να τους επιβάλλουμε το χαράτσι να πληρώνουν και αυτοί κάτι!.

Κύριε Υφυπουργέ, δυστυχώς αυτό απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Η πλειονότητα των παράκτιων αλιέων τα βγάζει πέρα μετά βίας και το επάγγελμα οδεύει προς εξαφάνιση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ένωση επισημαίνει ότι ο κατάλογος των προβλημάτων είναι μακρύς, ότι οι παράκτιοι αλιείς δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτό το χαράτσι, όταν μετά βίας βγάζουν τα προς το ζην.

«Το χαράτσι που μας επιβάλλατε δεν βάζει μόνο ταφόπλακα σε πάνω από δέκα χιλιάδες (10.000) οικογένειες παράκτιων αλιέων αλλά είναι μαχαιριά στην εθνική μας παράδοση και ασφάλεια», προσθέτει και διατυπώνει την προσδοκία της να εισακουστεί το αίτημα από τον υφυπουργό και να υπάρξει κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αλιείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου