Απ. Οντόπουλος: «Το εμπόριο έχει ανάγκη από εξωστρέφεια»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-05, 18:21:02
Απ. Οντόπουλος: «Το εμπόριο έχει ανάγκη από εξωστρέφεια»

Ενοχλημένος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Οντόπουλος με τις δηλώσεις Αρ. Μπασδάνη για το Επιχειρηματικό Πανόραμα

 

«Η κρίση προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα και αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις, που έχουν επιβιώσει, έχουν ανάγκη εξωστρέφειας».

Στην επισήμανση αυτή προέβη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Οντόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη για το Επιχειρηματικό Πανόραμα, για το οποίο ανέφερε ότι δεν ξέρει τι νόημα έχει να υπάρξει χρηματοδότηση για να παρουσιαστούν επιχειρήσεις τοπικά και χαρακτήρισε την εν λόγω διοργάνωση παρωχημένη.

«Είναι προσωπική του άποψη. Θεωρώ ότι δεν εκφράζει το σύνολο της διοίκησης του Επιμελητηρίου, καθώς η διοργάνωση του Επιχειρηματικού Πανοράματος δεν έχει τεθεί ακόμη επίσημα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για να τη στηρίξει», είπε ο ίδιος.

Ακόμη, ο κ. Οντόποπουλος είπε ότι την άποψη δεν την ενστερνίζεται ούτε και το σύνολο των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου, οι οποίες διψούν για εξωστρέφεια.

«Η αγορά είναι αυτή, που θα μας δείξει τον δρόμο», εξήγησε ο κ. Οντόπουλος. «Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, όπως οφείλουμε», τόνισε, επισημαίνοντας, πάντως, ότι η ιστορία τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος πετυχαίνει πάντοτε τους στόχους του.

Ο εμπορικός κόσμος πιστεύει ότι η Μαγνησία έχει γενικότερα ανάγκη για ανάπτυξη. «Θεωρούμε ότι το Επιχειρηματικό Πανόραμα μπορεί να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς υπάρχει το κατάλληλο timing για την αναβίωση του εν λόγω θεσμού, που παλαιότερα διεξαγόταν με πολύ μεγάλη επιτυχία και πάρα πολλές επιχειρήσεις πετύχαιναν να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες.

Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη για εξωστρέφεια και υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις», είπε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η έκθεση θα έχει πανθεσσαλικό και όχι μόνο χαρακτήρα, καθώς υπάρχουν καινούργια δεδομένα στο εμπόριο. Υπάρχουν πάρα πολλές Start Up επιχειρήσεις, που έχουν ανάγκη προβολής και προσέλκυσης νέου πελατολογίου, ενώ υπάρχουν και πάρα πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά και πάρα πολλές επιχειρήσεις που έχουν βγει στη χονδρική, ενώ παλαιότερα ήταν αμιγώς λιανικού εμπορίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας σκοπεύει να αναβιώσει τη διοργάνωση στο διάστημα από τις 22 έως τις 26 Απριλίου στο Πεδίον Αρεως και τρέχει τις διαδικασίες για την παραχώρηση του χώρου. Για την εν λόγω πρωτοβουλία ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας θα ζητήσει στήριξη από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και πιστεύει ότι θα βρει ανταπόκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=