ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση για βοήθεια σε 3χρονο παιδί

εκκληση-για-βοήθεια-σε-3χρονο-παιδί-279817

Σε απόγνωση εξαμελής οικογένεια, ζητεί βοήθεια και για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Δραματική έκκληση από εξαμελή οικογένεια για ενίσχυση. Το εγγονάκι ηλικίας τριών ετών 57χρονης Βολιώτισσας έχει ανάγκη από γάλα, τρόφιμα, πάνες. Η απελπισμένη γυναίκα λέει ότι οι γονείς του, η κόρη της και ο γαμπρός της, που είναι άνεργοι, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν το παιδί, ενώ ίδια και ο σύζυγός της πασχίζουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η οικογένεια έχει μόνο μία πηγή εισοδήματος, σύνταξη ύψους 515 ευρώ και το επίδομα στέγασης, που είναι 145 ευρώ. Ομως, μόνο το ενοίκιο του σπιτιού είναι 300 ευρώ. Στο σπίτι διαμένουν συνολικά έξι άτομα. Η 57χρονη, ο σύζυγός της, ο μικρός τους γιος ηλικίας 19 ετών και το μωράκι, ενώ το ζευγάρι μένει σε άλλο χώρο του σπιτιού που έχει παραχωρηθεί από την ενοικιάστρια σαν αποθήκη, χωρίς νερό και ρεύμα.

Επί πολλά χρόνια εν μέσω κρίσης η οικογένεια δεν είχε κανένα απολύτως εισόδημα, καθώς ο σύζυγος της 57χρονης έχει προβλήματα υγείας και δεν μπορούσε να εργαστεί. Η ίδια προσπαθούσε να βοηθήσει παρέχοντας κοινωφελή εργασία, κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά έβρισκε ευκαιριακά. Ολα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας ήταν στην ανεργία, ενώ υπήρχαν πολλές ανάγκες.

Τελικά το 2016 ο σύζυγος της 57χρονης κατάφερε να λάβει προσωρινή σύνταξη ύψους 216 ευρώ και στη συνέχεια την κανονική, που του χορηγείται εδώ και εννέα μήνες. Η οικογένεια έχει καταφέρει να βάλει σε σειρά τις υποχρεώσεις της, όμως τα χρόνια που πέρασαν κληρονόμησαν συσσωρευμένες οφειλές, οι οποίες σφίγγουν σαν θηλιά.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και η επανασύνδεση έγινε με ρύθμιση μόλις στις 23 Οκτωβρίου. Σε κατάσταση απόγνωσης η 57χρονη επισημαίνει ότι μόνο η μηνιαία δόση για τη ρύθμιση της ΔΕΗ, όχι το τρέχον ποσό για την κατανάλωση ρεύματος, που οφείλει να καταβάλει επιπλέον, είναι περίπου 178 ευρώ και αν δεν πληρώσει τη δόση, τότε το σπίτι θα μείνει και πάλι στο σκοτάδι. Πρόσφατα η ΔΕΥΑΜΒ έκοψε το νερό και άτομο από το οικείο περιβάλλον ήταν εκείνο που ευαισθητοποιήθηκε και βοήθησε την οικογένεια για την επανασύνδεση.

Η 57χρονη παρακαλεί για βοήθεια. Το μωράκι λέει ότι χρειάζεται γάλα, τρόφιμα, πάνες. Ακόμη, η οικογένεια χρειάζεται απορρυπαντικά. Παρακαλεί, τέλος, απεγνωσμένα όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσει με την πληρωμή του ρεύματος στη ΔΕΗ που υπάρχει συνολική οφειλή ύψους 8.629 ευρώ. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι: RF16 9077 3800 0300 0049 6281 6.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην οικογένεια στο τηλ. 6955470451.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου