ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένο ενδιαφέρον για το Πήλιο την εορταστική περίοδο

αυξημένο-ενδιαφέρον-για-το-πήλιο-την-ε-279909

Ξεπερνούν το 80% οι κρατήσεις του Δεκεμβρίου και της εορταστικής περιόδου

Αυξημένη έλευση επισκεπτών αναμένεται σε Βόλο και Πήλιο, με τις κρατήσεις, που ήδη έχουν καταγραφεί στα τουριστικά καταλύματα και ξεπερνούν το 80%, να χαρακτηρίζονται ως ενθαρρυντικές. Η έλευση του γιορτινού μήνα του χρόνου, ο διάκοσμος της πόλης και οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν ελκυστικό σκηνικό για τους επισκέπτες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, οι κρατήσεις σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα αγγίζουν το 80%. Ανοδική τάση σημειώνεται, στο μεταξύ, και στο υπόλοιπο Πήλιο, με τον μέσο όρο των κρατήσεων να κυμαίνεται γύρω στο 70%, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου, η εορταστική κίνηση μεταφράζεται σε υψηλά ποσοστά πληρότητας στα καταλύματα, και συνεπακόλουθη τόνωση στους τζίρους των επιχειρήσεων.

Το τουριστικό ενδιαφέρον για χειμερινές εορταστικές αποδράσεις, με φόντο τον στολισμένο Βόλο και το χιονισμένο Πήλιο, είναι διαρκώς αυξανόμενο, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης, «ο κόσμος κινείται στο Πήλιο και τις ορεινές περιοχές, καθώς ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα σε λίγο θα γεμίσουν».

Οι διερευνητικές τηλεφωνικές κλίσεις και οι κρατήσεις δωματίων ξεκίνησαν από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, με τον μέσο όρο των διανυκτερεύσεων να είναι εορταστικά τετραήμερα, χωρίς να λείπουν, ωστόσο, και οι «αποδράσεις» του Σαββατοκύριακου.

«Ολες οι δραστηριότητες που γίνονται, έχουν εντάξει δυναμικά τον Βόλο και το Πήλιο μέσα στο χάρτη, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ο οποίος καταγράφει στα μεγάλα ατού της περιοχής, και το χιονοδρομικό. «Είναι πλήρως οργανωμένο το χιονοδρομικό, το οποίο θα ανοίξει μόλις χιονίσει. Αποτελεί πόλο έλξης για τους σκιέρ, αλλά και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ τους στο καταφύγιο, κοιτώντας την μαγευτική θέα. Είναι πολύ καλή εμπειρία οι γιορτές στο Πήλιο και την περιοχή μας, γενικότερα», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου