ΤΟΠΙΚΑ

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο κατά των αμερικανικών βάσεων

πανθεσσαλικό-συλλαλητήριο-κατά-των-α-279952

Μεθαύριο Σάββατο στις 11.00 το πρωί στο δημαρχείο Βόλου

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές και όλους τους μαζικούς φορείς της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις στο Στεφανοβίκειο και τη Λάρισα, απηύθυνε η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται μεθαύριο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο δημαρχείο Βόλου στις 11.00 το πρωί.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, αλλά και ταξικών σωματείων που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «όσα προβλέπονται στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας είναι επαίσχυντα, καθώς μετατρέπεται η περιοχή μας, Στεφανοβίκειο, λιμάνι Βόλου, στρατόπεδο Γεωργούλα όπως και όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική βάση», όπως τόνισαν.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων ζητούν να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», να κλείσουν οι αμερικανατοικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή και σε όλη τη χώρα και να μη χρησιμοποιηθεί το λιμάνι του Βόλου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης του Σαββάτου επίσης περιλαμβάνεται το αίτημα να επιστρέψουν όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εκτός συνόρων, καθώς επίσης να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τέλος όπως τονίστηκε χθες η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις αμερικανονατοϊκές βάσεις στη Μαγνησία στην οποία έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν πολλά ταξικά σωματεία του Βόλου αποφάσισε «στηρίζοντας έτσι έμπρακτα όλες τις επόμενες δραστηριότητες του αντιιμπεριαλιστικού Ειρηνικού Κινήματος», όπως αναφέρθηκε.

Τα σωματεία που συμμετέχουν έως σήμερα στην Επιτροπή Αγώνα είναι τα εξής: Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας και Σύλλογος Καθαριστών- Καθαριστριών Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου