ΤΟΠΙΚΑ

Ανω – κάτω στο Επιμελητήριο

ανω-κάτω-στο-επιμελητήριο-419548

«Εκτός μάχης» ενδεχομένως να τεθεί ο συνδυασμός «Επιχειρηματική Αναγέννηση» για τις επιμελητηριακές εκλογές στο Βόλο με επικεφαλής τον Απόστολο Αθανασό, καθώς  φέρεται να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κριθεί άκυρος και να αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία λόγω μη εμπρόθεσμης κατάθεσης παραβόλων. Η Εκλογική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις καθώς στις 7 Νοεμβρίου θα πρέπει να γίνει η επίσημη ανακήρυξη των ψηφοδελτίων και των υποψηφίων. Έγγραφο μη νομότυπης αίτησης υποψηφιότητας των μελών του συνδυασμού «Επιχειρηματική Αναγέννηση» καταθέτει ο συνδυασμός «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με επικεφαλής τον κ. Τέλη Μπασδάνη. «Όλα έγιναν νομότυπα και εμπρόθεσμα» απαντά ο συνδυασμός του κ. Αθανασού,  κάνοντας λόγο για αβάσιμα τυπικά κωλύματα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Ο συνδυασμός «Επιχειρηματική Αναγέννηση» κατέθεσε προχθές  τα ονόματα των υποψηφίων. Όπως προβλέπεται βάσει των διαδικασιών για τις επιμελητηριακές εκλογές μαζί με την κατάσταση των υποψηφίων θα έπρεπε να πληρωθούν και τα αντίστοιχα παράβολα.
 Ο κ. Αθανασός, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από παράγοντες του Επιμελητηρίου, αντί μετρητών, όπως κατέθεσαν οι άλλοι συνδυασμοί,  προσκόμισε στο Επιμελητήριο επιταγή ημέρας, η οποία όμως ως τις 11 χθες το πρωί 27ης του Οκτώβρη  δεν ήταν καλυμμένη ως προς το αντίστοιχο ποσό. Για το πρόβλημα που ανέκυψε ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αμέσως ο  Πρόεδρος της Επιτροπής, Πρωτοδίκης κ. Μαρτίνης, που ζήτησε  τη σφράγισή της από το αντίστοιχο τραπεζικό κατάστημα του Βόλου.

Η επιταγή πληρώθηκε τελικά  πριν σφραγιστεί,  η όλη διαδικασία όμως φέρεται να είναι εκπρόθεσμη, αφού η προθεσμία υποβολής όλων των παραβόλων έληγε στις 8 το βράδυ της Τετάρτης. Για το θέμα ήδη ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη κατέθεσε σχετικό έγγραφο και διερευνάται νομικά το όλο θέμα, ενώ και οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν ήδη λάβει γνώση του ζητήματος που ανέκυψε.

Η Εκλογική Επιτροπή που από χθες το πρωί έγινε αποδέκτης δεκάδων διαμαρτυριών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συνεδριάσει τις επόμενες  μέρες για να αποφασίσει αν θα μετάσχει το ψηφοδέλτιο στις εκλογές ή θα ακυρωθεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το όλο θέμα χθες ενημερώθηκε και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, που φέρεται ήδη να έχει διαμηνύσει ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει στις εκλογές ένας συνδυασμός που δεν κατέθεσε ως όφειλε και βάσει των όσων προβλέπονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και παράβολα.
Αναμένεται μάλιστα να δοθεί εντολή, καθώς το Επιμελητήριο Μαγνησίας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, προκειμένου να διερευνηθούν εάν υπάρχουν τυχόν ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, καθώς εκφράζονται ήδη ενστάσεις για το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή επιταγή και όχι μετρητά για να εγκριθούν έπειτα από το Μητρώο και το Ταμείο τα αντίστοιχα παράβολα ανά υποψήφιο.
 
 
«Ολα εμπρόθεσμα
 και νομότυπα…»
 
 «Καταθέσαμε, ως οφείλαμε, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Επιχειρηματική Αναγέννηση»,  εμπρόθεσμα και νομότυπα στην εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας των εκλογών τις υποψηφιότητες με τα ονόματα των υποψηφίων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και την επιταγή για τα απαιτούμενα παράβολα με εμπρόθεσμη ημερομηνία. Για την διαδικασία αυτή έχουμε στα χέρια μας αποδεικτικό παραλαβής των ενενήντα πέντε αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Η είσπραξη της επιταγής έγινε από το Επιμελητήριο και στην κατοχή μας υπάρχει αποδεικτικό πληρωμής της τράπεζας.
Είμαστε απόλυτα συνεπείς ως προς τις τυπικές μας υποχρεώσεις και κανένα απολύτως πρόβλημα, τυπικό ή ουσιαστικό, δεν υπάρχει για τη συμμετοχή της παράταξής μας στις επιμελητηριακές εκλογές.
 Η οποιαδήποτε διαδικασία ακολουθήθηκε από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου για να διεκπεραιωθεί ο μεγάλος φόρτος που προέκυψε από τις καταθέσεις των δικαιολογητικών  αφορά στο ίδιο το Επιμελητήριο και όχι σε εμάς.
Αυτοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκλείσουν την «Επιχειρηματική Αναγέννηση Μαγνησίας» από τη συμμετοχή της στις επιμελητηριακές εκλογές, προβάλλοντας αβάσιμα τυπικά κωλύματα, θα εισπράξουν εμπρόθεσμα την ουσιαστική απάντηση από τους επιχειρηματίες του Νομού μας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν σελίδα στο παρελθόν και τις μεθοδεύσεις του» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου