ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

ελεύθεροι-αφέθηκαν-εργαζόμενοι-της-δ-280270

Μετά τις απολογίες για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ – Συνεχίζονται το επόμενο διάστημα οι καταθέσεις

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από τον ανακριτή Βόλου τρεις εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ και πρώην πολιτικό στέλεχος, που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος μετά από μήνυση της εταιρείας ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

Οι εργαζόμενοι και το πρώην πολιτικό στέλεχος, που διώκονται κατά περίπτωση για ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και απόπειρα απάτης, απολογήθηκαν χθες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ολοι τους αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες κατηγορίες και επισήμαναν ότι ενήργησαν νόμιμα και στο πλαίσιο του υπηρεσιακού τους καθήκοντος από το οποίο δεν μπορούσαν να αποστούν.

Το επόμενο διάστημα θα κληθούν να δώσουν απολογίες άλλοι έξι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ.

Η ΕΡΓΗΛ έχει κινηθεί νομικά κατά εννέα εργαζομένων και ενός πρώην πολιτικού προσώπου για τη γνωστή υπόθεση με το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, για το οποίο ο Αρειος Πάγος έχει επιδικάσει στην εταιρεία ποσό περίπου 10 εκατ. ευρώ, μολονότι όπως αποκαλύφθηκε η ΕΡΓΗΛ δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ είναι δίπλα στους εργαζόμενους και έχει εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αγανάκτησή του για τη σπίλωσή τους με τη συνεχιζόμενη ποινική δίωξή τους από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου