Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης Ν. Αγχιάλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-04, 14:51:42
Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης Ν. Αγχιάλου

Κ. Αγοραστός: «Προστατεύουμε τον Παγασητικό, την δημόσια υγεία, τον υδροφόρο ορίζοντα, στηρίζουμε θέσεις εργασίας»

 

Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή των καταθλιπτικών αγωγών και του δικτύου αποχέτευσης της Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 1.984.000 €. Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησης είναι η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.

«Έδωσα την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης ενός σημαντικού έργου για τη Ν. Αγχίαλο που προήλθε μέσα από τη συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο . Πρόκειται για ένα έργο ουσίας με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή, στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της Ν. Αγχιάλου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συμβάλει στην προστασία του Παγασητικού κόλπου και της δημόσιας υγείας. Έργα όπως αυτό δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία και στηρίζουν θέσεις εργασίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο αφορά στην κατασκευή:

•              των Κεντρικών Αντλιοστασίων Λυμάτων στη Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου Δ. Βόλου

•              των καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς αυτών έως το σημείο του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ απ’ όπου θα οδηγούνται με σύστημα μεταφοράς  στη ΕΕΛ Βόλου.

•              τριών (3) Αντλιοστασίων Ακαθάρτων και Πλαστικών Αγωγών 150 μέτρων διατομής Φ200mm, 2,6km διατομής Φ250mm, 2,95km διατομής Φ280mm και 1,05km διατομής Φ351mm

Το έργο αποτελεί τη 2η εργολαβία στην Πράξη «Αποχέτευση Ακαθάρτων Παραλιακού Μετώπου Ν. Αγχίαλος – Βόλος». Στοχεύει στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων αποχέτευσης για την συλλογή των λυμάτων της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου Δ. Βόλου, που είναι οικισμός Γ’ προτεραιότητας (κατά την Οδηγία 91/271) και την μεταφορά τους στην Ε.Ε.Λ. του Βόλου. Η 1η εργολαβία  «Κατασκευή Βαρυτικού Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ν. Αγχιάλου Δ. Βόλου», που αφορά στις απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή του δικτύου συλλογής των λυμάτων της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου Δ. Βόλου έως τα Κεντρικά Αντλιοστάσια υλοποιείται, και σε στάδιο Διαγωνισμού είναι η 3η εργολαβία «Σύνδεση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νέας Αγχιάλου Δ. Βόλου με ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ».

Σχόλια
AGROTIKOI DROMOI ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
Να δούμε πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αγροτικής οδοποιίας στη κοινότητα Νεας Αγχιάλλου. ΟΣΟΙ μάζεύανε ελιές τον μήνα Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ειδικά στους οριζόντιους δρόμους εσωτερικά στον οικισμό Δημητριάδας μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Ακόμη και τανκς της ΧΙΙ μηχανοκίνητης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, ήταν αδύνατο να διαβούν αυτούς τους άθλιους αγροτικούς δρόμους. Κατά τα άλλα οι εκλεγμένοι άρχοντες ευαγγελίζονται την προσήλωση τους στο καλό και την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών........Αυτά είναι έργα που έπρεπε να γίνουν χθές...Για τα βουλωμένα χαντάκια που λιμνάζουν τα νερά και πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο τα κουνούπια καλλίτερα να μην αναφερθεί κανείς........
Iασων - 2019-12-04 22:48:05
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=