ΤΟΠΙΚΑ

Νηπιαγωγείο στο πρώην Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας

νηπιαγωγείο-στο-πρώην-αστυνομικό-τμή-281144

Δρομολογεί ο Δήμος Βόλου – Κατεδαφίζεται το υπάρχον κτίριο, που κρίθηκε στατικά ακατάλληλο

Στην ανέγερση παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου στη θέση του πρώην Αστυνομικού Τμήματος στη Ν. Ιωνία σχεδιάζει να προχωρήσει ο Δήμος Βόλου, όπως αποκάλυψε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου.

Το νέο κτίριο, για το οποίο θα διεκδικηθεί χρηματοδότηση, θα ανεγερθεί στη θέση του υπάρχοντος ισογείου κτίσματος, το οποίο θα κατεδαφιστεί. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κάδμου και Θράκης στη Ν. Ιωνία και για την κατεδάφιση του κτιρίου, η στέγη του οποίου είναι από αμίαντο, συντάχθηκε τεχνική μελέτη προϋπολογισμού 35.000 ευρώ, η οποία προβλέπει τη λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων, τη φόρτωση και την απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης και τη διαχείρισή τους από πιστοποιημένη εταιρεία, καθώς και τη λήψη μέτρων ασφαλείας για διερχόμενους πεζούς και οχήματα, αλλά και περιοίκους.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης, η τεχνική περιγραφή των εργασιών, τις οποίες θα αναλάβει πιστοποιημένη εταιρεία, αποτελεί «έμμεση παραδοχή ότι σε αντίστοιχο κτίσμα στη Ν. Ιωνία πριν από τρία χρόνια δεν είχαν ακολουθηθεί οι ίδιοι όροι». Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τον Δήμο να το ξανασκεφτεί πριν προχωρήσει στην κατεδάφιση του κτιρίου. «Υπάρχουν ελλείψεις κτιρίων για τη λειτουργία παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων. Θα μας στοιχίσει πολύ παραπάνω η κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου και η ανέγερση νέου», σημείωσε ο κ. Αποστολάκης.

«Σε στατικό έλεγχο, που έγινε στο κτίριο, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει προσθήκη ή επέκταση. Δυστυχώς θα πρέπει να το κατεδαφίσουμε. Και δική μας πεποίθηση είναι ότι δεδομένης της έλλειψης σε κτιριακές εγκαταστάσεις, καλό είναι να συντηρούμε και να αξιοποιούμε τα υπάρχοντα κτίρια, όπως άλλωστε κάναμε με την περίπτωση του Κέντρου Κοινότητας, που ήταν προς κατεδάφιση», σημείωσε ο κ. Θεοδώρου, τονίζοντας ότι ήδη η χρήση του οικοπέδου έχει προβλεφθεί, προκειμένου εκεί να αναγερθούν σχολικές εγκαταστάσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου