ΤΟΠΙΚΑ

Η μάθηση δεν έχει ηλικία…

η-μάθηση-δεν-έχει-ηλικία-281156

Εκπαιδευόμενες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας βραβεύτηκαν από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Ομιλο Βόλου

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η μάθηση δεν έχει γνώση, όπως υπογραμμίστηκε στην προχθεσινή εκδήλωση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου. Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Παρκ, αποτέλεσε ηθική επιβράβευση για δύο εκπαιδευόμενες του δεύτερου κύκλου, οι οποίες κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, κατακτώντας τη γνώση.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η Μαριάνθη Χατζή και η Ντανιέλα Ισμαίλη τιμήθηκαν σε συμβολική κίνηση ανάδειξης του αγώνα των γυναικών για ένα καλύτερο αύριο και μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά 13χρονης εγγονής, η Μαριάνθη Χατζή ομολογεί: «Αγαπούσα πολύ τα γράμματα και τη μάθηση από παιδί και δεν έχω σταματήσει να τα αγαπώ. Μου αρέσει η επαφή με το βιβλίο, το διάβασμα», υπογραμμίζει, για να προσθέσει ότι στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας βρήκε έναν υπέροχο κόσμο μάθησης και γνώσης. Η απόδοση τιμής γέμισε την ψυχή της με πρωτόγνωρα συναισθήματα, ενώ το μήνυμα, που μετέφερε στις γυναίκες, συνοψίζεται στη φράση: «Η μάθηση δεν έχει ηλικία. Οσο ζούμε, μαθαίνουμε».

Με ανάλογο ενθουσιασμό βιώνει την εμπειρία της δεύτερης ευκαιρίας στη μάθηση η Ντανιέλα Ισμαίλη, η οποία ζει στην Ελλάδα 16 χρόνια, είναι παντρεμένη και μητέρα 13χρονου γιού, μαθητή Γυμνασίου. «Κάθισα ξανά στο θρανίο, γιατί θέλω να συνεχίσω στο Λύκειο και γιατί όχι σε ανώτερες σπουδές, εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία», είπε. Η προτροπή της σε όλες τις γυναίκες είναι: «Να μη διστάζουν να κάνουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους. Οσο ζούμε, μαθαίνουμε. Η μάθηση δεν έχει σχέση με την ηλικία», υπογράμμισε.

Μηνύματα για τις γυναίκες

Το μήνυμα της εκδήλωσης ανέλυσε με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου Ευαγγελία Γκόλια, ενώ τόνισε ότι «λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών, ναι στη δεύτερη ευκαιρία, ναι στο πορτοκαλί χρώμα που φωτίζει τον δρόμο της γυναίκας, το δικαίωμα της γυναίκας στην εκπαίδευση».

Ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου Λίνος Βίγκλας αναφέρθηκε στη συγκινητική προσπάθεια των εκπαιδευόμενων να κατακτήσουν τη γνώση, ενώ τόνισε ότι «κάθε χρόνο παρατηρείται αυξητική τάση στις εγγραφές, γεγονός που αποδεικνύει ότι η γνώση δεν έχει ηλικία».

Η Σοφία Κανταράκη φιλόλογος, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σημείωσε από την πλευρά της ότι «οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται για να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν σε περιπτώσεις κακοποίησης». Παράλληλα, ανέφερε ότι «εάν αντιληφθούμε περιστατικά κακοποίησης στο σχολείο, υπάρχουν οι κατάλληλες δομές για να υποστηρίξουμε τα παιδιά, μαζί με την οικογένειά τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου