ΤΟΠΙΚΑ

Επιασαν τους δύο επικίνδυνους ληστές ηλικιωμένων του Πηλίου

επιασαν-τους-δύο-επικίνδυνους-ληστές-419654

Στα χέρια της αστυνομίας πιάστηκαν δύο 23χρονοι Αλβανοί που φέρονται να είναι οι δράστες της ληστείας ηλικιωμένου ζευγαριού στα Πλατανίδια, ενώ υποψίες υπάρχουν πως ευθύνονται και για τη ληστεία 84χρονου βοσκού στην Άνω Γατζέα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας εξιχνίασε μέσα σε δύο ημέρες δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις, ενώ εξετάζει επισταμένως τα διαδοχικά κρούσματα ληστειών στην περιφέρεια του νομού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού που σημειώθηκε στις 12 Οκτωβρίου στα Πλατανίδια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ λαμβάνοντας πληροφορία από τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Λεχωνίων οργάνωσαν επιχείρηση και συνέλαβαν σε ερημική τοποθεσία στα Κάτω Λεχώνια δύο 23χρονους Αλβανούς που ευθύνονται για τη ληστεία ηλικιωμένου ζευγαριού στα Πλατανίδια.

Οι νεαροί αλλοδαποί στις 12 Οκτωβρίου έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού ακινητοποίησαν 60χρονη και τον 71χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους. Στη συνέχεια με τη χρήση βίας αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ και χρυσαφικά κοσμήματα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρημάτων και το κινητό τηλέφωνο της παθούσας, τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της υπόθεσης καθώς οι δύο αλλοδαποί φέρονται να έχουν ευθύνη και για τη ληστεία που σημειώθηκε στις 5 Οκτωβρίου στην Άνω Γατζέα σε βάρος 84χρονου βοσκού και του Αλβανού βοηθού του.

Οι δράστες έφυγαν με λεία 200 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα κυνηγετικό όπλο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας πιστεύει πως βρίσκεται πολύ κοντά στην εξιχνίαση των ληστειών από τους «ληστές με τις κουκούλες» οι οποίοι έχουν προκαλέσει φόβο και ανησυχία στις περιοχές τις Αγριάς, των Λεχωνίων, των Πλατανιδίων και της ευρύτερης περιοχής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου