ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες κόσμου, παρά τη βροχή, χθες στην παραλία Βόλου

χιλιάδες-κόσμου-παρά-τη-βροχή-χθες-στη-281303

Για μεθαύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, αναβλήθηκε η φωταγώγηση της πόλης – Δέσποινα Βανδή και Χρήστος Μάστορας θα ξαναέρθουν

Ούτε η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ούτε η βροχή, που έπεφτε αδιάκοπα, πτόησε τους χιλιάδες Βολιώτες και επισκέπτες της πόλης. Ηταν συνεπείς στο καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια ραντεβού, στην παραλία του Βόλου, κάτω από τη φωτισμένη Αργώ, για να ζήσουν από κοντά τη φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης της πόλης, που φέτος έχει επίσημους προσκεκλημένους τη Δέσποινα Βανδή και τον Χρήστο Μάστορα και όλοι μαζί να κηρύξουν την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το ραντεβού αναβλήθηκε για μεθαύριο Παρασκευή, στις 7:30 το απόγευμα, στο ίδιο σημείο…

Η τελετή αναβλήθηκε λόγω καιρού και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν για να πραγματοποιηθεί βάσει προγράμματος. Για χάρη των χιλιάδων συμμετεχόντων στην εκδήλωση, που ακόμη και με ομπρέλες περίμεναν να δοθεί το σήμα της έναρξης, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανέβηκε στη σκηνή κρατώντας από το χέρι τον μικρότερο γιο του Αχιλλέα και έδωσε εντολή στους τεχνικούς, την χορωδία και την ορχήστρα να ετοιμαστούν για να ξεκινήσουν.

«Θα ήταν άδικο για όλους εσάς, που είστε εδώ, να το αναβάλλουμε. Ο Βόλος γιορτάζει. Τόσο τα μέλη της χορωδίας, όσο και της Συμφωνικής Ορχήστρας είναι αξιέπαινα, που ανεβαίνουν επί σκηνής. Πάρτι με βροχή θα είναι το αποψινό», είπε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα ο κ. Μπέος.

Η παιδική χορωδία άρχισε να παίρνει τη θέση της στην εντυπωσιακή σκηνή. Προσωπικό με σκούπες και σφουγγαρίστρες προσπαθούσε να στεγνώσει τη σκηνή. Τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας άρχισαν να παίρνουν θέση, πλην, όμως, δεν έβγαζαν τα μουσικά όργανα.

Μουσικοί και τεχνικοί έθεσαν ζήτημα ηλεκτροπληξίας και αρνήθηκαν να παίξουν υπό βροχή. «Εμείς ανεβαίνουμε, όμως είναι επικίνδυνο μαζί με τα μουσικά όργανα», είπε ο μαέστρος της Συμφωνικής.

Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος αναγκάστηκε να ζητήσει «συγγνώμη» από τους συμμετέχοντες και ανανέωσε το ραντεβού για μεθαύριο Παρασκευή, στις 7:30 το απόγευμα. «Σας δίνω τον λόγο μου, ότι την Παρασκευή θα γίνει της Δέσποινας Βανδή και του Χρήστου Μάστορα», είπε χειροκροτούμενος.

Το ραντεβού πιστοποίησε και ο Χρήστος Μάστορας, που περίμενε μαζί με τον δήμαρχο και τους υπόλοιπους συντελεστές στα παρασκήνια να κοπάσει η βροχή. «Θα είστε εδώ;» ρώτησε το κοινό, που έδωσε ηχηρά θετική απάντηση. «Κι εμείς», δεσμεύτηκε, αφού προηγουμένως συνεχάρη τον δήμαρχο για τον στολισμό της πόλης, που θα περιμένει λίγα μόνο 24ωρα για να ανάψει επίσημα.

Με την αναβολή της εκδήλωσης, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους και έκανε τη δική του πορεία προς τα καταστήματα εστίασης του κέντρου, ανανεώνοντας το ραντεβού για μεθαύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου