ΛΑΡΙΣΑ

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού στη Θεσσαλία

εκτακτο-δελτίο-επιδείνωσης-καιρού-στ-282076

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το από 03-12-2019 και ώρα 13:00 Δελτίο Πρόγνωσης Καιρικών Φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. για αύριο Τετάρτη 04-12-2019, θα επικρατήσουν στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές με βαθμιαία εξασθένιση των φαινομένων από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την από 03-12-2019 και ώρα 16.00 αναγγελία θυελλωδών ανέμων της Ε.Μ.Υ., στο ΒΑ Αιγαίο, στο Θρακικό και στο ΒΔ Αιγαίο, ανατολικά από σήμερα και μέχρι αύριο θα πνέουν άνεμοι ΒΑ 7 ή 8 Μποφόρ.

Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου. Οι κολυμβητές συστήνεται όπως απέχουν από τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου. Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου. Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα. Ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 24213-53800 & 108).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου