ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν wi – fi και στα χωριά του Δήμου Βόλου

δωρεάν-wi-fi-και-στα-χωριά-του-δήμου-βόλου-282337

Μέσω προγράμματος, που συμπεριλαμβάνει ο Δήμος Βόλου στο τροποποιημένο επιχειρησιακό του πρόγραμμα

Δωρεάν wi-fi και στις τοπικές κοινότητες πρόκειται να εγκαταστήσει ο Δήμος Βόλου με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «WiFi4EU- Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες- Δημόσιο δίκτυο Wi-Fi στον Δήμο Βόλου», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ για το οποίο θα διεκδικηθεί χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Κοινωνία του Giagabit 2025».

Η δράση εντάχθηκε στο τροποποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου που ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και έρχεται να συμπληρώσει την παροχή δωρεάν ίντερνετ που εφαρμόστηκε αρχικά στο κέντρο του Βόλου.

Στο ίδιο επιχειρησιακό πρόγραμμα εντάχθηκαν επίσης και τρεις επιπλέον δράσεις που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και αφορούν σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε κτήματα και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε τρεις περιοχές παρέμβασης: στην Πορταριά θέση «Κουτσιμπίτσα» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, στα Γλαφυρά Ν. Ιωνίας προϋπολογισμού 460.000 ευρώ και στη Δράκεια Αγριάς προϋπολογισμού 530.000 ευρώ.

Επιχείρηση κατεδάφισης κτιρίου από αμίαντο

Επιχείρηση για την κατεδάφιση ισόγειου κτίσματος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κάδμου και Θράκης στη Ν. Ιωνία δρομολογείται στην περιοχή. Για την κατεδάφιση του κτιρίου η στέγη του οποίου είναι από αμίαντο συντάχθηκε τεχνική μελέτη προϋπολογισμού 35.000 ευρώ η οποία προβλέπει τη λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων, τη φόρτωση και απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης και τη διαχείρισής τους από πιστοποιημένη εταιρεία και τη λήψη μέτρων ασφαλείας και για διερχόμενους πεζούς και οχήματα αλλά και περιοίκους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου