Νέα διδακτήρια στον Βόλο για 5ο Γυμνάσιο, πρώην ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και ΕΕΕΕΚ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-03, 19:02:50
Νέα διδακτήρια στον Βόλο για 5ο Γυμνάσιο, πρώην ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και ΕΕΕΕΚ

Ολοκληρωμένη πρόταση κατέθεσε στον Δήμο Βόλου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

 

Τρία νέα σχολικά κτίρια για την κάλυψη των διδακτηριακών αναγκών ισάριθμων σχολείων προτείνει να αναγερθούν στον Βόλο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σε πολυσέλιδο έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης και κοινοποιείται προς τους αντιδημάρχους Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνο Θεοδώρου και Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού - Τοκαλή, περιγράφεται η υφιστάμενη προβληματική κατάσταση και ζητείται η έναρξη των διαδικασιών για την δρομολόγηση της ανέγερσης των νέων σχολείων.

Η πρόταση αφορά στην ανέγερση τριών διδακτηρίων που θα στεγάσουν το 5ο Γυμνάσιο, το πρώην ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και το Επαγγελματικό Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου.

Το 5ο Γυμνάσιο Βόλου συστεγάζεται στο Καρτάλειο Διδακτήριο με τρεις ακόμη σχολικές μονάδες, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου που διεκδικεί πλήρη στέγασή του στο συγκρότημα, το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου και το 2ο (Εσπερινό) Επαγγελματικό Λύκειο. Η συνύπαρξη των σχολειών δημιουργεί εδώ και 30 χρόνια προβλήματα και μόνη λύση αποτελεί η ανέγερση πτέρυγας 12 αιθουσών και γυμναστηρίου σε οικόπεδο του ΙΚΑ που συνορεύει με το κτίριο Αποστόλου, παράλληλα με την ανακαίνιση και προσαρμογή του νεοκλασικού κτιρίου στο οποίο θα λειτουργούν γραφεία, βιβλιοθήκη, εργαστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και αποθήκες.

Για να γίνει αυτό απαιτείται να περιέλθει στην κατοχή του Δήμου Βόλου το οικόπεδο του πρώην ΙΑΚ και να χαρακτηριστεί ως «σχολικός χώρος».

Εξίσου προβληματική είναι και η «συγκατοίκηση» του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (πρώην ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής) στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, όπου «μοιράζεται» σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια. Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη οι μαθητές του σχολείου αναγκάζονται υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες να μετακινούνται από κτίριο σε κτίριο, τα οποία αποτελούν εγκαταστάσεις γενικών σχολείων τροποποιημένες με γυψοσανίδες και πρόχειρες κατασκευές. Επιπλέον στο συγκρότημα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συστέγασης όλων των σχολικών μονάδων και συγκεκριμένου του 2ου Γενικού Λυκείου, 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου και του ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών). Για την ανέγερση νέου κτιρίου υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών.

Σε ακατάλληλο για τη φιλοξενία ατόμων με αναπηρίες κτίριο, λειτουργεί και το ΕΕΕΕΚ Βόλου. Εκτείνεται σε πέντε διαφορετικά επίπεδα, οι χώροι των εργαστηρίων βρίσκονται στο υπόγειο όπου οι μαθητές έχουν πρόσβαση με ασανσέρ, ράμπες και αναβατόριο, οι αίθουσες είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχουν χώροι για την ανάπτυξη δράσεων που αποδεδειγμένων βοηθούν στη διευκόλυνση των μαθητών με αναπηρία. Η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας προτείνει την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, επί της Φυτόκου.

Τέλος, προτείνεται η αξιοποίηση δημοτικού οικοπέδου κοντά στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=