ΤΟΠΙΚΑ

Θερμό ενδιαφέρον για πετρέλαιο στη Μαγνησία

θερμό-ενδιαφέρον-για-πετρέλαιο-στη-μα-282438

Αυξήθηκαν οι παραγγελίες λόγω του τσουχτερού κρύου – Ελπίδες για αύξηση κίνησης στην αγορά ενόψει εορτών

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται το τελευταίο τριήμερο στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας, λόγω της πρώτης ψυχρής εισβολής του χειμώνα, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται πετρέλαιο για να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο. Η έλευση του Δεκεμβρίου αναθερμαίνει τις ελπίδες εμπόρων και επαγγελματιών για τόνωση της κίνησης στην αγορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα τηλέφωνα των πρατηριούχων άρχισαν να χτυπούν, λόγω της καθοδικής πορείας του υδραργύρου, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η μέση παραγγελία του πετρελαίου θέρμανσης, κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 λίτρων.

Η ξαφνική έλευση του χειμώνα και η «βουτιά» του υδράργυρου, σε συνδυασμό με το πρώτο χιόνι που αναμένεται, αναθέρμαναν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι έσπευσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο, για να αντιμετωπίσουν τις κρύες μέρες που έρχονται.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Μαγνησίας εμφανίστηκε αισιόδοξη, υπογραμμίζοντας ότι «η εορταστική περίοδος και η αυξημένη τουριστική κίνηση που σημειώνεται στη Μαγνησία, ευνοούν την κατανάλωση υγρών καυσίμων».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κίνηση των πρατηρίων υγρών καυσίμων δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλιές, καλές εποχές, αλλά είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι ο Δεκέμβριος θα τονώσει τις παραγγελίες και τους μειωμένους τζίρους των προηγούμενων μηνών.

Στην εμπορική αγορά

«Παγωμένη» ήταν χθες η κίνηση στην τοπική εμπορική αγορά, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολο Οντόπουλο, να υπογραμμίζει ότι «είναι λογικό να παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εικόνα η αγορά, μετά το τριήμερο της Black Friday που προηγήθηκε».

Παράλληλα, εκφράζει την αισιόδοξη σκέψη ότι η έλευση του Δεκεμβρίου, του πλέον εορταστικού μήνα του χρόνου, θα τονώσει το καταναλωτικό ενδιαφέρον. «Είμαι αισιόδοξος και για τον Δεκέμβριο. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις στην πόλη μας, ούτως ώστε να εξελιχθεί θετικά η κατάστασγ στην αγορά» είπε.

Στις λαϊκές

Επάρκεια προϊόντων παρατηρείται στις λαϊκές αγορές, με τον Απόστολο Τσακανίκα, πρόεδρο των παραγωγών, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το κρύο δεν αποτελεί εμπόδιο για τους καταναλωτές και την κίνηση. «Το βασικό πρόβλημα είναι οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει κίνηση στις λαϊκές αγορές, αλλά είναι λιγοστά τα είδη που αγοράζουν οι καταναλωτές, με μόνες εξαιρέσεις τις μέρες κατά τις οποίες καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις.

Σε αναμονή των γιορτινών ημερών βρίσκονται, τέλος, και οι επαγγελματίες των λαϊκών, με την ελπίδα ότι το εορταστικό τραπέζι θα αποτελέσει τονωτική «ένεση», σε μια εξαιρετικά δύσκολη, για όλους τους επαγγελματίες, περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου