ΤΟΠΙΚΑ

Κάμερα καταγράφει διαρρήκτη σε δράση στη Μηλίνα

κάμερα-καταγράφει-διαρρήκτη-σε-δράση-282450

Η κάμερα της επιχείρησης έπιασε στα πράσα τον έναν κλέφτη – Αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής

Φόβο και τρόμο σκορπά στη Μηλίνα η δράση σπείρας διαρρηκτών, που ανοίγει καταστήματα και σπίτια. Προχθές το βράδυ οι κλέφτες χτύπησαν σε κεντρικό αρτοζαχαροπλαστείο, ενώ στις αρχές του προηγούμενου μήνα στο μικροσκόπιό τους μπήκε οικοδομή.

Η 50χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το συμβάν, το οποίο κατέγραψε κάμερα. Ετοιμαζόταν να φύγει, όταν οι δράστες προσπαθούσαν να μπουν στο μαγαζί από το πίσω παράθυρο. Αν δεν είχε τοποθετήσει τα τζάμια ασφαλείας που τους καθυστέρησαν, θα την είχαν προλάβει στο κατάστημα και κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν.

Η επιχειρηματίας έκλεισε την επιχείρησή της στις 21:00 προχθές Κυριακή και πήγε ήσυχη στο σπίτι της μετά από μία κοπιαστική μέρα. Νόμιζε ότι όλα ήταν καλά, καθώς δεν είχε ιδέα τι θα επακολουθούσε.

Οι διαρρήκτες έκλεισαν τον γενικό διακόπτη για να μη λειτουργεί η κάμερα, έσπασαν τα τζάμια του πίσω παραθύρου με βαριοπούλα και ύστερα έβαλαν σε εφαρμογή αμέριμνοι το σχέδιό τους. Αρπαξαν από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 180 ευρώ που βρήκαν και στη συνέχεια άδειασαν την επιχείρηση από ποτά, σοκολάτες, ντόνατς, γλυκά. Εκλεψαν το 90% του εμπορεύματος της επιχείρησης, η οποία είχε μόλις προμηθευτεί τις παραγγελίες της ενόψει της εορτής του Αγίου Νικολάου.

Οι εικόνες που αντίκρισε χθες το πρωί η 50χρονη στο κατάστημά της σοκάρουν. Τα ράφια της επιχείρησής της ήταν άδεια, τα ψυγεία ανοιχτά!

Η 50χρονη έψαξε το καταγραφικό υλικό της κάμερας για να δει τι συνέβη. Η κάμερα είχε πιάσει όντως στα πράσα τον έναν από τους κλέφτες την ώρα που προσπαθούσε να κλείσει το γενικό διακόπτη. Φορούσε καπέλο για να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του και κινούταν στο κατάστημα με φακό.

Ταυτόχρονα με την αποχώρησή της από την επιχείρηση διαπίστωσε ότι ήδη με φακό έπεφτε φως σε διάφορα αντικείμενα στο κατάστημα μέσα στο σκοτάδι.

Η κλοπή έγινε γνωστή χθες από στόμα σε στόμα σε ολόκληρη τη Μηλίνα και την ευρύτερη περιοχή και προκάλεσε στους κατοίκους οργή και αγανάκτηση. «Τι θα γίνει με αυτήν την κατάσταση;», διερωτήθηκε η επιχειρηματίας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Εβαλα τζάμια ασφαλείας στην επιχείρησή μου για να προστατευτώ. Ωστόσο εκείνοι δεν πτοήθηκαν. Εσπασαν τα τζάμια με βαριοπούλα και αφού άρπαξαν τα πράγματά μας, έφυγαν από την επιχείρηση σαν κύριοι», είπε η ίδια.

Επισημαίνεται ότι αρχές του μήνα είχε καταγραφεί και άλλη κλοπή στη Μηλίνα. Διαρρήκτες είχαν αρπάξει από οικοδομή εργαλεία αξίας 1.500 ευρώ. Για τη νέα κλοπή έγινε καταγγελία στην Αστυνομία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου