ΤΟΠΙΚΑ

Αθωώθηκαν για παράβαση καθήκοντος στελέχη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

αθωώθηκαν-για-παράβαση-καθήκοντος-στ-282522

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου απάλλαξε από τις κατηγορίες τον πρώην πρόεδρο και τρία μέλη Επιτροπής

Κατηγορήθηκαν για παράβαση καθήκοντος σε διαγωνισμό του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, όμως είναι αθώοι. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε χθες ότι ούτε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Γιώργος Βλιώρας, ούτε και τα τρία μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού είχαν δόλο για τη μη πρόσληψη εκπαιδευτικού τον Οκτώβριο του 2016.

Με πρόταση του εισαγγελέα έδρας το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τους κατηγορουμένους. Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι δικηγόροι Ευγενία Αποστολίδη, Στέφανος Καραγεώργος και Ιωάννης Καραγκιόζος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι φέρονταν να είχαν προβεί στην πρόσληψη τριών νηπιαγωγών σε παιδικούς σταθμούς με κριτήρια που δεν προέβλεπε η προκήρυξη και δεν είναι νόμιμα και ειδικότερα με συνέντευξη, η οποία δεν είχε οριστεί εξαρχής ως υποχρεωτικό μέσο με συγκεκριμένη μοριοδότηση ανά ερώτημα για την πρόσληψη.

Η εκπαιδευτικός, που αποκλείστηκε από την πρόσληψη, κατέθεσε στο δικαστήριο εξεταζόμενη ως μάρτυρας κατηγορίας ότι ενώ ήταν πρώτη σε μοριοδότηση στο αρχικό στάδιο του διαγωνισμού, στην πορεία ανατράπηκαν τα δεδομένα και δεν προσελήφθη, καθώς η συνέντευξη έγινε χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια.

Ωστόσο, κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ υπέγραψε μόνο την προκήρυξη και στη συνέχεια δεν είχε καμία ανάμειξη με την αξιολόγηση των αιτήσεων.

Παράλληλα, τα τρία μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης αποδείχτηκε ότι για τη διενέργεια του διαγωνισμού ακολούθησαν τη διαδικασία που τηρείται από τον Οργανισμό. Δεν γνώριζαν τις υποψήφιες για την πρόσληψη εκπαιδευτικούς, ενώ έκαναν τη συνέντευξη, καθώς έκριναν ότι έτσι διασφαλιζόταν η διενέργεια του διαγωνισμού με όρους διαφάνειας.

Να επισημανθεί ότι η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια μετά από πόρισμα επιθεωρητή του ΑΣΕΠ, που έλεγε ότι ο διαγωνισμός ήταν παράνομος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου