ΤΟΠΙΚΑ

Απλήρωτοι 29 γιατροί της Μαγνησίας

απλήρωτοι-29-γιατροί-της-μαγνησίας-282536

Ζητούν παρέμβαση μέσω του Ιατρικού Συλλόγου προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, βουλευτές και υπουργό Υγείας

Απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσέφεραν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ είναι 29 οικογενειακοί γιατροί της Μαγνησίας. Επί τρεις μήνες δεν έχουν δει ούτε ευρώ στους λογαριασμούς τους και συνεχίζουν να δέχονται ασφαλισμένους χωρίς να γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν, ούτε το ύψος της μηνιαίας αμοιβής τους. Οι οικογενειακοί γιατροί μάλιστα προειδοποιούν με διακοπή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους.

Την περασμένη Πέμπτη οι 29 γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη Μαγνησία, παθολόγοι, γενικοί γιατροί και παιδίατροι πραγματοποίησαν έκτακτη συνέλευση για να συζητήσουν το πρόβλημα και να ζητήσουν από τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας να παρέμβει προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τους τοπικούς βουλευτές και τον υπουργό Υγείας.

Οπως ανέφεραν, από τις 31 Αυγούστου εκκρεμεί η έκδοση τιμολογίων παροχής υπηρεσιών εκ μέρους των γιατρών με γραπτή εντολή του ΕΟΠΥΥ. Από τότε και μέχρι σήμερα οι οικογενειακοί γιατροί συνεχίζουν να δέχονται ασφαλισμένους, να εργάζονται χωρίς να αμείβονται και χωρίς να γνωρίζουν ούτε πότε θα τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται, ούτε ποιο θα είναι το ύψος της μηνιαίας αμοιβής τους.

Σε έγγραφο που απευθύνουν προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας προκειμένου να παρέμβει στους φορείς θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα: «Εχει ολοκληρωθεί ο τρόπος υπολογισμού αμοιβής των οικογενειακών γιατρών και αν ναι ποιος είναι αυτός και πότε θα στείλουμε τα ανάλογα παραστατικά; Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η ομαλή ροή πληρωμών των γιατρών που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χρηματοδοτώντας στην πράξη το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και έχοντας κάνει τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ιατρεία του ΕΟΠΥΥ;».

Οι γιατροί ζητούν άμεσες ενέργειες σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν με διακοπή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους. «Δεν προτιθέμεθα να συνεχίσουμε αυτού του τύπου τη συνεργασία σύμφωνα με την οποία έχουμε μόνο υποχρεώσεις απέναντι στον Οργανισμό χωρίς να πληρωνόμαστε και χωρίς καν να γνωρίζουμε το ύψος της αμοιβής μας ώστε να αποφασίσουμε για τη στάση μας απέναντι στον ΕΟΠΥΥ», καταλήγουν οι οικογενειακοί γιατροί της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου