Στον αέρα έργα του «Φιλόδημου» στον Δήμο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-03, 15:33:40
Στον αέρα έργα του «Φιλόδημου» στον Δήμο Βόλου

Επίσημη ενημέρωση αν θα υπάρξει πρόγραμμα «γέφυρα» περιμένει η δημοτική αρχή

 

Στον «αέρα» βρίσκονται τουλάχιστον δύο έργα του Δήμου Βόλου, για τα οποία έχουν κατατεθεί προτάσεις στο «Φιλόδημος», μετά τους τίτλους τέλους που έβαλε στο πρόγραμμα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο πρόκειται για έργα που αφορούν στο κτιριακό για το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και την ανακατασκευή του ΕΑΚ (Εθνικού Αθλητικού Κέντρου) για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις, δεν υπάρχουν όμως αποφάσεις έγκρισης.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2020 μετά τις παρατηρήσεις που έγιναν από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσονας Αποστολάκης υποστήριξε ότι ένα τμήμα του προϋπολογισμού του Δήμου που περιλαμβάνει έργα του προγράμματος βρίσκεται στον «αέρα» όπως αντίστοιχα «θολό» είναι και το μέλλον του «Φιλόδημου».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου απαντώντας ανέφερε ότι τα έργα που είναι ενταγμένα στον προϋπολογισμό έχουν αποφάσεις έγκρισης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόγραμμα «γέφυρα».

«Είμαστε με ένα τηλέφωνο στο χέρι και παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις. Τα παρακολουθούμε, δεν παίζουμε μπιρίμπα», είπε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος αφήνοντας αιχμές κατά του προκατόχου του και εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του δημοτικού συμβούλου της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Λεωνίδα Μαυρογιάννη κατηγορώντας τον ως πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν προέβλεψε για δίδυμο αγωγό αποχέτευσης αφήνοντας «τα σκ… να τρέχουν στον Παγασητικό».

Νωρίτερα ο κ. Μαυρογιάννης είχε ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή ότι από τον προϋπολογισμό απουσιάζει η αναπτυξιακή προοπτική, η μέριμνα για νέα διδακτήρια, η διεύρυνση της ανακύκλωσης, έργα υποδομής, αλλά και δράσεις τουριστικής ανάπτυξης. «Μόνο οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι κάτι θετικό, αλλά διαρκούν λίγο και στοιχίζουν πολλά», είπε ο κ. Μαυρογιάννης.

«Πάλι καλά που αποφασίσατε να αποδεχθείτε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Τόσα χρόνια η πόλη ήταν στο σκοτάδι», είπε απαντώντας ο κ. Μπέος ψέγοντας την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι «το μόνο που σχεδίασε ήταν πώς θα πάρει η ΕΡΓΗΛ τα δέκα εκατ. ευρώ και έρχεται η σημερινή δημοτική αρχή να πληρώσει αμαρτίες δικές σας».

«Ο προϋπολογισμός που καταρτίσαμε είναι προσεγμένος, βασίζεται στις ανάγκες, αλλά και στις δυνατότητες που υπάρχουν. Σε μια περίοδο κρίσης και προβλημάτων εντάσσουμε έργα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό της πόλης», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Μεταξύ των παρατάξεων που τον καταψήφισαν και η παράταξη της ΛΑΣ, με τον επικεφαλής Απ. Ριζόπουλο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για προϋπολογισμό εναρμονισμένο στα πρότυπα του κρατικού που επιβάλλει δυσβάστακτα βάρη στους δημότες και απαλλαγές στα συμφέροντα των επιχειρηματιών. «Απουσιάζουν έργα που έχει ανάγκη ο πολίτης όπως αντιπλημμυρικά, πυροπροστασίας και αντισεισμικής θωράκισης», σημείωσε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=