ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτη για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στον Βόλο

μελέτη-για-το-νέο-σύστημα-ελεγχόμενης-282690

Διαγωνισμός για καταγραφή και κωδικοποίηση των θέσεων στάθμευσης, που θα είναι διαθέσιμες από το κινητό!

Στην εκπόνηση μελέτης στην οποία θα αποτυπώνονται οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο πρωτοποριακό σύστημα πάρκινγκ προχωρά ο δήμος.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα γίνει διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης προϋπολογισμού 45.000 ευρώ δεδομένου ότι η τεχνική υπηρεσία αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού και φόρτου εργασίας.

Συγκεκριμένα, θα καταγραφούν και θα κωδικοποιηθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις οχημάτων και μοτοποδηλάτων, καθώς επίσης και οι υφιστάμενες ειδικές θέσεις για στάθμευση ΑμεΑ, θέσεις για φορτοεκφόρτωση, για επιβίβαση – αποβίβαση ξενοδοχείων, για χρηματαποστολές. Θα καταγραφούν οι υφιστάμενες διαβάσεις πεζών, οι θέσεις πυροσβεστικών κρουνών και γενικά οι χώροι που θα πρέπει να παραμένουν διαρκώς προσβάσιμοι και ελεύθεροι από στάθμευση. Θα πραγματοποιηθεί απογραφή των υφισταμένων ειδικών ρυθμίσεων στάθμευσης (π.χ. εκ περιτροπής ανά μήνα), η υφιστάμενη ζήτηση για θέσεις στάθμευσης με παράλληλη καταγραφή των χαρακτηριστικών στάθμευσης σε χαρακτηριστικές διαδρομές καθώς και αποτίμηση των παράνομων σταθμεύσεων.

Μέσω της μελέτης θα δημιουργηθούν βάσεις δεδομένων και τα αντίστοιχα υπόβαθρα σε περιβάλλον GIS (γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών) και θα εκπονηθεί το σχέδιο συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, με την περιοχή και τις κατηγορίες των θέσεων, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας, το προτεινόμενο νέο καθεστώς με αναλυτικούς χάρτες και υπομνήματα με τις θέσεις επί πληρωμή, τις θέσεις των μονίμων κατοίκων και τις ειδικές θέσεις.

Με βάση τη μελέτη θα δημιουργηθεί εφαρμογή μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να αναζητούν τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης και επιπλέον να πληρώνουν on line το αντίτιμο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου