ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση Αχ. Μπέου για εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ

πρόταση-αχ-μπέου-για-εκκαθάριση-της-δε-282777

Πέταξε το γάντι στις μειοψηφίες, καλώντας να λάβουν απόφαση για το συμφέρον της πόλης – Ειδική συνεδρίαση από το νέο έτος, με εκθέσεις ορκωτών λογιστών

Το γάντι… στις μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που θα κληθούν από το νέο έτος να αποφασίσουν για την τύχη της ΔΕΥΑΜΒ, πέταξε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ο ίδιος επανέφερε πρόταση για την υπαγωγή της ΔΕΥΑΜΒ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, όπως και πριν από έναν και πλέον χρόνο, με αφορμή την απόρριψη από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας της αγωγής, που κατέθεσε η επιχείρηση εναντίον της εργολήπτριας εταιρείας ΕΡΓΗΛ για έργο που δεν εκτέλεσε και πληρώθηκε με το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ.

Κατά την ενημέρωση του σώματος, ο κ. Μπέος απευθυνόμενος προς τους επικεφαλής θέλησε να τους προετοιμάσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, για την πρόταση που πρόκειται να φέρει προς συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από το νέο έτος. «Καλούμαστε όλοι με αίσθημα ευθύνης να σώσουμε τη ΔΕΥΑΜΒ. Ευτυχώς συγκυριακά απέχουμε από εκλογές για να ψάχνουν ορισμένοι να βρουν ψήφους χωρίς να εξετάζουν το κόστος που υπάρχει για την πόλη», είπε χαρακτηριστικά.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, η ΕΡΓΗΛ μέσα από μια σειρά εγκληματικών λαθών του παρελθόντος κατάφερε να εισπράξει ήδη «τυχοδιωκτικά» 3,5 εκατ. ευρώ και απομένουν περί τα 5 εκατ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Μπέο υπάρχει «απειλή» και από τους εργαζόμενους, που δικαιώθηκαν για τις περικοπές των μισθών τους και διεκδικούν με τελεσίδικη δικαστική απόφαση αναδρομικά τουλάχιστον οκταετίας. «Στη ΔΕΥΑΜΒ υπάρχει ένα άνοιγμα της τάξης των 10 – 12 εκατ. ευρώ περίπου. Δεν θα προχωρήσω σε αύξηση της τιμής του νερού για να πληρωθούν οι νταβατζήδες της ΕΡΓΗΛ και εργαζόμενοι», είπε ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αναθέσει σε δύο εταιρείες ορκωτών λογιστών να συντάξουν εκθέσεις στο πλαίσιο της αναζήτησης της βέλτιστης λύσης. Οι εκθέσεις αυτές θα δοθούν στις μειοψηφίες και όλο μαζί το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για το καλύτερο για την πόλη.

«Είμαστε 49 εκλεγμένοι από τον λαό για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της πόλης», είπε χαρακτηριστικά δεσμευόμενος να διαφυλάξει τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΜΒ και ζητώντας από τις ομάδες της μειοψηφίας να αποφασίσουν με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πρόταση είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Ηταν τότε που η έδρα του δημοτικού συμβουλίου είχε μετατραπεί σε… ρινγκ από αντιδρώντες στην πολιτική της δημοτικής αρχής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου