ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη δύναμη στις εκλογές η Ενότητα Φαρμακοποιών Μαγνησίας

πρώτη-δύναμη-στις-εκλογές-η-ενότητα-φα-282955

Οι φαρμακοποιοί βγήκαν ενωμένοι από τις αρχαιρεσίες, παρά τις διαφοροποιήσεις

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε στις προχθεσινές εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας η Ενότητα Φαρμακοποιών Μαγνησίας με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ματσιόλη, εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο του Συλλόγου.

Η Ενότητα Φαρμακοποιών Μαγνησίας έλαβε 120 ψήφους, ενώ η Ανανεωτική Κίνηση Φαρμακοποιών 54. Στις εκλογές στα γραφεία του Συλλόγου ψήφισαν συνολικά 190 φαρμακοποιοί από σύνολο 238.

Αναφερθείς στο αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών ο κ. Ματσιόλης ενημέρωσε ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος βγήκε ενωμένος από τις εκλογές, παρά τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στον κλάδο για το μέλλον του φαρμακοποιού.

«Στις άμεσες προτεραιότητές μας θα είναι να δώσουμε ακόμη περισσότερη έμφαση στην ενότητα του κλάδου, με όσο το δυνατόν λιγότερη διαστρωμάτωση από φαρμακείο σε φαρμακείο. Θα αυξήσουμε τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του επιστημονικού μας ρόλου με τη διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης.

Απαιτείται περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας του φαρμακοποιού και προς αυτήν κατεύθυνση θα ασκήσουμε πιέσεις στο δευτεροβάθμιο όργανό μας, που είναι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος», ανέφερε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η κεντρική εξουσία δεν έχει πλέον λόγους για να μη συζητεί πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την ενίσχυση των συνενώσεων.

Οι συνενώσεις των φαρμακείων σε υγιείς μονάδες εκτιμάται ότι είναι η μόνη λύση για να επιβιώσει ο κλάδος και να διευρύνει την επιστημοσύνη του στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

«Θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας και με άλλους συλλόγους για επίλυση κορυφαίων ζητημάτων, που έχουν να κάνουν με τα θέματα της επιμόρφωσης, του ωραρίου, της πώλησης φαρμάκων στα μάρκετ, το ιδιοκτησιακό και μία σειρά άλλα ζητήματα. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί με τα προβλήματά μας», συμπλήρωσε.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου