ΤΟΠΙΚΑ

Απόψε η φαντασμαγορική πρεμιέρα των γιορτών στον Βόλο

απόψε-η-φαντασμαγορική-πρεμιέρα-των-γ-283216

Πρόβες χθες το απόγευμα από τον Χρήστο Μάστορα, ενώ η Δέσποινα Βανδή αναμένεται να αφιχθεί σήμερα το μεσημέρι

Στον Βόλο βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος μαζί με τη Δέσποινα Βανδή, που αναμένεται να αφιχθεί σήμερα το μεσημέρι, θα είναι τα λαμπερά αστέρια, που θα φωταγωγήσουν την πόλη, κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Το ραντεβού για τη φωταγώγηση της πόλης ισχύει για σήμερα, στις 7 μ.μ. στην παραλία του Βόλου, μπροστά από τη φωτισμένη Αργώ. Δέσποινα Βανδή και Χρήστος Μάστορας θα συμμετάσχουν σε φαντασμαγορικό σόου, το οποίο θα ανοίξουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, οι χορωδίες του Ωδείου και οι σχολές χορού Break A Move και Dance Studio. Στην τελετή έναρξης των γιορτινών εκδηλώσεων συμμετέχουν περισσότεροι από 140 συντελεστές.

Χθες το απόγευμα ο Χρήστος Μάστορας έκανε την τελική πρόβα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, στον χώρο της παραλίας του Βόλου, όπου είναι στημένη η εξέδρα. Η πρόβα τζενεράλε θα γίνει σήμερα το μεσημέρι με τη Δέσποινα Βανδή, λίγες ώρες πριν δοθεί το σήμα της έναρξης της τελετής, που περιλαμβάνει εκπλήξεις για το κοινό, έως τη μεγάλη στιγμή που ο δήμαρχος Βόλου θα πατήσει το «μαγικό» κουμπί και θα φωταγωγηθεί γιορτινά η πόλη, παράλληλα με τη ρίψη εντυπωσιακών βεγγαλικών.

Στην περιοχή της παραλίας θα τοποθετηθούν πέντε γιγαντοοθόνες led υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να παρακολουθεί το πολυπληθές κοινό, ενώ ηχητικά μηχανήματα θα μεταδίδουν τις μελωδίες σχεδόν σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού, από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου έως το κεντρικό λιμάνι.

Για το μουσικό μέρος της τελετής συμπράττουν 70 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και η Δέσποινα Βανδή με τον Χρήστο Μάστορα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Ανδρέα Μιμαίου. Σε κομμάτια που αποδίδει η Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες σε χορογραφίες των Νίκυ Κρίτσλοου, Κωνσταντίνου Πανόπουλου και Κατερίνας Σαρρή. «Ιπτάμενος» Αη Βασίλης ο Βαγγέλης Θέος, σε συνεργασία με τους Νίκο Μαγγίτση και Γιώργο Ράιο, προπονητικό team αναρρίχησης του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου.

Με τη λήξη της τελετής, η χριστουγεννιάτικη μαγεία συνεχίζεται με τις στολισμένες άμαξες και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου να ηγούνται πορείας του δημάρχου, των καλλιτεχνών και του κοινού κατά μήκος της Δημητριάδος κάτω από τον μπλε ουρανό, με στάση στο θεματικό πάρκο των δεινοσαύρων και τελικό προορισμό το Χωριό του Αη Βασίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Τα πάντα είναι έτοιμα. Εχει γίνει ο τελικός έλεγχος του μπλε ουρανού, το ψηλότερο τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο ιπτάμενος Αη Βασίλης βρίσκονται στον κόμβο του Δημαρχείου, το πάρκο των δεινοσαύρων έχει ολοκληρωθεί, το Χωριό του Αη Βασίλη περιμένει τους πρώτους επισκέπτες του, ενώ η «ζωντανή» φάτνη στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου και οι γιορτινές φιγούρες κατά μήκος της Ερμού έχουν προσελκύσει τα φλας των φωτογραφικών μηχανών από ντόπιους και επισκέπτες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου