Διεθνής αναγνώριση Βολιώτισσας, με συμμετοχή σε φεστιβάλ της Unesco

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-02, 19:31:24
Διεθνής αναγνώριση Βολιώτισσας, με συμμετοχή σε φεστιβάλ της Unesco

Σε μεγάλη διοργάνωση του εξωτερικού μεγάλη τοπική ομάδα με επικεφαλής τη Βίκυ Τσεκούρα

 

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσει ο Βόλος σε διεθνή διοργάνωση, που φέρει τη σφραγίδα της UNESCO, με τη συμμετοχή δύο χορευτικών ομάδων, που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν οι χορευτικές ομάδες της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου και του Συλλόγου για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων, με επικεφαλής τη Βίκυ Τσεκούρα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με ανάρτησή της, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η πρόεδρος της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική πρόταση για την περιοχή, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Οι δύο χορευτικές ομάδες, με τη συνοδεία μουσικών, θα ταξιδέψουν στην πόλη Χισάρια της Βουλγαρίας, όπου θα «φιλοξενηθεί» στο διάστημα 4 έως 8 Ιουνίου, μεγάλο διεθνές φεστιβάλ, που τιτλοφορείται «Balkan Champion of Folklore» και φέρει την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EAFF).

Στην επιστολή που έλαβε η κ. Τσεκούρα από τους διοργανωτές, υπογραμμίζεται, μεταξύ, άλλων, ότι τα δύο παραπάνω χορευτικά συγκροτήματα, επελέγησαν μεταξύ 8.000 συμμετεχόντων σε αντίστοιχες διοργανώσεις, γεγονός που πιστοποιεί την έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται, στο πεδίο της διατήρησης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της παραδοσιακής «προίκας» της περιοχής.

Η Βίκυ Τσεκούρα, «ψυχή» των δύο χορευτικών, που έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις, υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η πρόσκληση είναι εξαιρετικά τιμητική και έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, διότι θα εκπροσωπήσουμε τα ελληνικά χρώματα σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Οι δύο ομάδες έχουν αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προβολή της τοπικής παράδοσης διεθνώς. Συγκεκριμένα, το 2001, το χορευτικό του Συλλόγου για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων, απέσπασε διεθνή διάκριση, συμμετέχοντας σε διεθνές φεστιβάλ στη Μούρτια της Ισπανίας, ανάμεσα σε 37 χορευτικές ομάδες από διάφορες χώρες.

Η δεύτερη χρυσή διάκριση καταγράφηκε στα βιογραφικά των δύο ομάδων το 2015, στο Πλέβεν της Βουλγαρίας, όπου θριάμβευσαν και πάλι σε διεθνή διοργάνωση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=