ΤΟΠΙΚΑ

Ο κεντρικός δρόμος του Αγίου Στεφάνου μετατρέπεται σε επικίνδυνο χωματόδρομο

ο-κεντρικός-δρόμος-του-αγίου-στεφάνου-283865

Σε επικίνδυνο χωματόδρομο μετατρέπεται ο κεντρικός δρόμος του Αγίου Στεφάνου στην περιοχή των Νέων Παγασών, η οδός Αφανών. Από την οδό Ανεμώνων, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως δρόμος ομβρίων και συνδέεται με την οδό Αφανών, παρασύρονται και καταλήγουν στο κεντρικό οδικό δίκτυο χώματα και πέτρες, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο για οχήματα και κυρίως για μοτοποδήλατα.

Κάτοικοι της περιοχής που διέρχονται καθημερινά από το σημείο απευθύνθηκαν στη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου τον περασμένο Αύγουστο, προσκομίζοντας φωτογραφίες από την κατάσταση του οδοστρώματος του κεντρικού δρόμου που μετατρέπεται σιγά- σιγά σε χωματόδρομο. Αίτημά τους να τσιμεντοστρωθεί η κάθετη στην Αφανών, οδός Ανεμώνων, προκειμένου να σταματήσει η παράσυρση υλικών.

Με έγγραφό της η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών παρέπεμψε το αίτημα στη ΔΕΥΑΜΒ, στην ευθύνη της οποίας ανήκει ο δρόμος που είναι χαρακτηρισμένος ως «χάνδακας απορροής ομβρίων υδάτων».

«Τα υλικά του χάνδακα ιδιαίτερα μετά την κατασκευή υπογείου δικτύου της υπηρεσίας σας, παρασύρονται και καταλήγουν στην οδό Αμφανών, το δε οδόστρωμα γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα οχήματα και τα μοτοποδήλατα», αναφέρεται στο έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών προς τη ΔΕΥΑΜΒ.

Κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ έκανε αυτοψία στο σημείο, μέχρι και σήμερα όμως δεν έχει δρομολογηθεί καμία παρέμβαση. Χώματα και πέτρες παρασύρονται στο οδόστρωμα και οι κάτοικοι φοβούνται ότι με την είσοδο του χειμώνα η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Προ ημερών δικυκλιστής γλίστρησε και έπεσε με το όχημά του στο οδόστρωμα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Κάτοικοι ζητούν άμεσα να υπάρξει παρέμβαση πριν συμβεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ενώ επισημαίνουν ότι από την παράσυρση υλικών από την κάθετη οδό ομβρίων έχει ήδη αρχίσει και αποκαλύπτεται ο υπόγειος αγωγός ύδρευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου