ΤΟΠΙΚΑ

Γεφύρι της Άρτας… στον Κάλαμο

γεφύρι-της-άρτας-στον-κάλαμο-283962

Νέα παράταση στην ολοκλήρωση της γέφυρας, που έπεσε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια!

Γεφύρι της Αρτας… θυμίζει η γέφυρα του Καλάμου, που κατέρρευσε πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, μετά από θεομηνία, «κόβοντας» στη μέση τον οικισμό και αποκλείοντας το μισό χωριό από τον υπόλοιπο Δήμο. Από παράταση σε παράταση πάει ο εργολάβος και το έργο, μολονότι βρίσκεται στην τελική ευθεία, δεν έχει ακόμη παραδοθεί.

Κάτοικοι και επαγγελματίες στον Κάλαμο που ζουν αποκλεισμένοι μετά την κατάρρευση της κεντρικής γέφυρας, έχασαν το τέταρτο κατά σειρά καλοκαίρι και όπως φαίνεται θα μείνουν αποκλεισμένοι και τον χειμώνα που ξεκινά.

Ο δρόμος για να επικοινωνεί ο οικισμός που χωρίζεται από χείμαρρο περνά μέσα από την κοίτη του όταν δεν κατεβάζει νερό, ωστόσο πρόσβαση δεν υπάρχει για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Αρχές Μαΐου κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής προσέφυγαν στην Εισαγγελία Βόλου για το σύγχρονο «γιοφύρι της Αρτας». Η γέφυρα του Καλάμου είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2016 μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε όλο τον Δήμο ο οποίος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εκτοτε ο οικισμός είναι κομμένος στα δύο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για 50 σπίτια μονίμων και περιστασιακών κατοίκων, 30 ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο δυναμικότητας 17 δωματίων.

Το περασμένο καλοκαίρι η τότε δημοτική αρχή παρείχε διαβεβαιώσεις ότι προς τα μέσα του περασμένου Ιουνίου θα είχε αποκατασταθεί η γέφυρα και κατ’ επέκταση η επικοινωνία του οικισμού.

Ωστόσο ο εργολάβος ζήτησε και πήρε παράταση για την ολοκλήρωση της γέφυρας έως 31 Αυγούστου. Πάλι όμως το έργο δεν τελείωσε. Αντιθέτως φαίνεται ότι οι κάτοικοι θα κληθούν να ξεχειμωνιάσουν αποκλεισμένοι καθώς από το δημοτικό συμβούλιο δόθηκε και νέα παράταση για την ολοκλήρωση της κατασκευής έως 31 Ιανουαρίου 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου