ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στη Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου

ο-αλ-μεϊκόπουλος-στη-λέσχη-εργαζόμενο-283975

Τη Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βασιλική Τσεκούρα και άλλα μέλη.

Η Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου είναι ένα εργατικό-πολιτιστικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1930 από την αείμνηστη Ελένη Χαλιβοπούλου, ανασυστάθηκε το 1954 και από τότε μέχρι σήμερα μέσα από τις πολυποίκιλες δραστηριότητές του εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί τα μέλη του, προσφέροντας ταυτόχρονα σημαντικό κοινωνικό έργο.

Σήμερα, στη Λέσχη απασχολούνται 32 εκπαιδευτικοί, λειτουργούν 72 τμήματα μέσης εκπαίδευσης, 9 από τα οποία είναι ξενόγλωσσα, ενώ λειτουργούν επίσης τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και μελέτης παιδιών Δημοτικού και εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων, λειτουργούν επίσης μουσικά και χορευτικά τμήματα.

Χάρη στη συμβολή των εκπαιδευτικών και όλων των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται και προσφέρουν στη Λέσχη, μικρά παιδιά, νέοι αλλά και ενήλικες, επιμορφώνονται με χαμηλό ή και μηδενικό κόστος, λαμβάνοντας τα απαραίτητα εφόδια για την περαιτέρω εξέλιξή τους, αλλά και ουσιαστική κατάρτιση για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος κατά την επίσκεψή του, «το εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό αλλά και κοινωνικό έργο που προσφέρει η Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού είναι ουσιαστικό και πολυεπίπεδο, για το λόγο αυτό η πολιτεία οφείλει να παρέχει την έμπρακτη στήριξή της, ενισχύοντας το φορέα τόσο υλικοτεχνικά, όσο και χρηματικά, ώστε να συνεχίσει και να διευρύνει την τόσο ωφέλιμη για την τοπική κοινωνία δραστηριότητά του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου