Στη Γαλλία το Γυμνάσιο Αγριάς

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-02, 13:22:31
Στη Γαλλία το Γυμνάσιο Αγριάς

Στο πλαίσιο προγράμματος για τη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων

 

Στην πόλη Dinan της Γαλλίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία καθηγητών του Γυμνασίου Αγριάς. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί Βαρβάρα Φιλίππου και Αναστασία Σάββα ταξίδεψαν στη Γαλλία, προκειμένου να παραβρεθούν στην πρώτη διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «Θάλασσα στον Ορίζοντα». Η συνάντηση διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από το Γαλλικό σχολείο LPO La Fontaine des Eaux,  το οποίο είναι υπεύθυνο για το συντονισμό του προγράμματος. Στη σύμπραξη συμμετέχουν ένα ακόμη Γαλλικό σχολείο (College Thalassa) καθώς και σχολεία από την Κροατία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις  για την καλύτερη οργάνωση των δράσεων του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την διεύρυνση των γνώσεων των μαθητών σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης των θαλάσσιων πόρων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στην πόλη του Dinan και επισκέφθηκαν  το  Saint Malo το οποίο διατηρεί έντονο μεσαιωνικό χρώμα και είναι η πλέον τουριστική πόλη της Βρετάνης. Τέλος επισκέφθηκαν το Mont Saint Michel, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=